AKP’deki ‘istifa operasyonu’nda son dakika gelişmeleri

AKP’deki ‘istifa operasyonu’nda son dakika gelişmeleri

Ankara, AKP'nin 'istifa edecekler listesi'nde yer alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'dan gelecek açıklamalara kilitlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı “Şu an itibariyle üç belediye başkanımız istifalarını verdiler. Şimdi 3 belediye başkanımız daha var. Onlar da en kısa zamanda vereceklerine inanıyorum. İlgili arkadaşlarımız görüşmelerini yaptılar. Şu anda da zannediyorum bu istifayı vermenin onlar da hazırlığı içindeler. Yine söylüyorum, gereği neyse gereği yapılacaktır” sözlerinin ardından siyaset koridorlarındaki trafik de yoğunlaştı.

 

akdogan
 

GÖZLER ANKARA BURSA VE BALIKESİR'DE

Şimdiye kadar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan istifa etti. İstifa edecekler listesinde ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur bulunuyor.

undefined
 

İLK AÇIKLAMA BALIKESİR'DEN GELDİ AMA İSTİFA ETMEDİ

‘Kara liste'deki belediye başkanları arasında yer alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, dün saat 16.30'da kameralar karşısına geçti.

FOTO: DHA
 

FOTO: DHA

Ağzından ‘istifa' kelimesi çıkmayan Uğur, “İrade-i külliye bütün iradelerin üzerindedir. Bu işin içinde vefa da var, veda da. Ben, Balıkesir için, ülkem için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı. Bir gazetecinin, “Veda gibi bir konuşma yaptınız. İstifa anlamına mı geliyor?” sorusu üzerine Uğur, “Soru almıyorum. Konuşacaklarımı söyledim” dedi.

FOTO:DHA
 

FOTO:DHA

Öte yandan Uğur’un açıklama yaptığı tören alanında Atatürk'ün ve kendisinin posterleri yer alırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterinin olmaması dikkat çekti.

ANKARA VE BURSA CEPHESİNDEN SES YOK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin ise yurtdışında olduğu, yurda pazartesi günü döneceği öğrenildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise herhangi bir açıklama yapmadı. Gökçek’in ‘istifasını geciktireceğinden’ ‘istifa etmeyeceğine’ kadar birçok iddia da Ankara koridorlarında konuşulmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.