AKP'de Ağrı Belediye Başkan adayı olan Savcı Sayan kimdir?

AKP'de Ağrı Belediye Başkan adayı olan Savcı Sayan kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Savcı Sayan'ı Ağrı Belediye Başkan adayı olarak açıkladı. Bir dönem CHP'de siyaset yapan Savcı Sayan kimdir?

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde partisinden seçime girecek 14 Belediye Başkan adayını daha açıkladı. Adaylar arasında en çok konuşulan kişi eski CHP'li ve bir dönem Deniz Baykal'a en yakın isimlerden biri olan Savcı Sayan oldu. Sayan AK Parti'den Ağrı Belediye Başkan adayı oldu. 

 

AK PARTİ'NİN AĞRI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLAN SAVCI SAYAN KİMDİR?

1971 yılında Ağrı'nın Tutak ilçesinde dünyaya gelen Savcı Sayan ilk ve orta okulu Muş, liseyi Ağrı'da okumuştur. Üniversitede bölüm olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesini tercih etmiştir.

Siyasi hayatına Cumhuriyet Halk Partisi'nde başlayan Savcı Sayan, CHP'de 1996-2000 yılları arasında il ve ilçe gençlik kollarında MYK üyeliği görevini üstlenmiştir. Sayan ayrıca yine CHP'nin Ağrı il ve ilçe başkanlıklarında bulunmuştur. CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın ‘A Takımı’nda bulunan Sayan, partinin başına Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmesiyle CHP ile yollarını ayırmıştır.

Geçtiğimiz milletvekili seçimlerinde AK Parti’den İzmir milletvekili adayı olan Savcı Sayan 7. sıradan aday gösterildiği listede Meclis’e girmeyi başaramamıştı.

BİR DÖNEM AK PARTİ'Yİ YERDEN YERE VURUYORDU!

CHP'de siyaset yaparken AK Parti'ye yağtığı sert eleştirilerle de tanınan Savcı Sayan o dönemki konuşmasında Erdoğan ve AK Partili yöneticilere seslenerek "Bu ülkede gömlek değiştirdik. Bu ülkeyi yöneteceğiz diyenlere inanmayın!. Yılanlar da gömlek değiştirir ama zehirleri bitmez" demişti.

Savcı Sayan CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifa konuşmasını gözyaşlarıyla izlemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum