Adnan Özkafa

Adnan Özkafa

AKP giderse kazanımlarımız ne olacak?

AKP giderse kazanımlarımız ne olacak?

AK Parti giderse kazanımlar ne olacak? Dindar, muhafazakar, başörtülü, İmam Hatipli kesimin seçim sonrası en büyük derdi, telaşı bu.

Evet, bir takım kazanımlar var ama bir miktar da kaybedişler vardı. İktidar sarhoşluğu ile oraları hep görmezden geldik, es geçtik.

Neler mi kaybettik son zamanlarda? Başımızın dışına bir örtü taktık, onunla okullara, resmi dairelere  girer olduk.  Ama başımızın içindeki örtüyü attık. “Başı kapalı-beyni açık” bir Müslüman kadın olduk.

Başörtümüz olabildiğince cafcaflı, yaldızlı, albenili, allı, pullu, pahalı. Sanki “Sakın saçıma bakma, saçımın bir telini göstermek bile haram ama bak ne güzel başörtüm, son moda mantom, makyajım, gözlüğüm, çantam, ayakkabım, takılarım var. Gel boydan boya bana bak, ne de güzel endamım var…” dercesine örtündükçe açıldık.

Peygamberimizin “Giyindiği halde çıplak olanlara Allah lanet etsin” sözü sanki bugünler için söylenmişti de haberimiz yoktu.

Bir zamanlar çok saf, samimi Müslümanlar tanırdım. Gömleklerinin, ceketlerinin cebinde küçük küçük kağıtlara yazılmış, kartvizit gibi ayetler, hadisler çıkarır okurlardı. Sohbette, mecliste onlar gündem olurdu. Cepleri ayet-hadis doluydu.

Şimdi Müslümanların cebinde, cüzdanında banka kartlarından –haşa- böyle lüzumsuz(!) sözlere, kağıtlara yer kalmadı. Ayet-hadisi takan kim, dinleyen kim?

Hatta seçim öncesi böyle tomar tomar kredi kartıyla gırtlağına kadar faize batanlar bir övünç vesilesi yapılarak “Kredi kullanan vatandaş sayımız şu kadar miktardan bu kadara çıktı, helal-i hoş olsun!” dendi.

Allah’ın haram kıldığı, nasıl helal-i hoş olacaksa, bu Müslüman millet te bu garip lafı alkışladı.

Bir diğer kazanımımız İmam Hatipler açıldı, çoğaldı, neredeyse her mahalleye bir İmam Hatip yapıldı. Nankörlük yapmıyorum, açanlardan Allah razı olsun diyorum. Ama şunu da söylemeden geçemiyorum: Yıllar önce Konya’nın tek İmam Hatip Okulu’nda okuyan birisi olarak ben o yıllardaki İmam Hatip ruhunu arıyorum ve bulamıyorum.

İmam Hatip açmakla iş bitmiyor. Hala Kemalist ideoloji müfredata hakim.

Oğlum şu an İlahiyatta okuyor, geçen hafta itibariyle gece yarısına kadar “İnkilap Tarihi” dersinin finaline çalıştı. Evet yanlış duymadınız. İlahiyatta İnkilap Tarihi dersi!

Herhalde yarın minbere geçip “Gale Mustafa Kemal…” diye başlayıp Nutuk’tan ayetler(?) okuyacak ya da müftü olup ahaliye Kemalizm’in ışığında fetva verecek!

Yıl 2015. Kenan Evren öldü. Arkasından kimse rahmet okumadı ama Kenan Evren’in İlahiyat’a koyduğu İnkilap Tarihi dersi 13 yıldır kaldırılamadı.

3 çocuğum var, değişik seviyelerde tahsil yapıyor. Her sene ders kitaplarının muhtevasını özellikle incelerim. Yüzde 90-95 itibariyle hala CHP zihniyetinin hakim olduğunu üzülerek görürüm.

Bu yıl sonu yapılan okul törenlerinde 8-10 yaşındaki erkekli-kızlı öğrencilerin kafasına fötr şapka giydirilip batılı dans gösterileri yaptırıldığını da vah vah diyerek gördüm.

27 Mayıs’ta asker Menderes hükümetine darbe yapınca Rahmetli Necip Fazıl “Yoğurttan hükümete mukavvadan saplanmış hançer!” diye yorum yapmış.

Siz yoğurttan hükümet olursanız gelir mukavva hançeri bazen asker saplar, bazen de millet!

“AKP giderse neler kaybederiz” sorusu tamam, doğru. Bu sorunun acıklı cevaplarını ben de düşünmüyor değilim.

Ama bir de şu soru var: “AKP varken neler kaybettik?”

Biraz da buna kafa yorsak nasıl olur?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adnan Özkafa Arşivi
SON YAZILAR