Akören Kültür Merkezi hizmete açıldı

Akören Kültür Merkezi hizmete açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen İlçe Buluşmaları kapsamında Akören ilçesi ile Ahırlı ilçesi Akkise Mahallesi'nde vatandaşlarla...

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen İlçe Buluşmaları kapsamında Akören ilçesi ile Ahırlı ilçesi Akkise Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Akören Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

İlçe Buluşmaları programlarıyla Konya'nın bütün ilçelerine ziyaretlerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Akören ilçesi ile Ahırlı ilçesinin Akisse Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu. Dün gerçekleştirdiği Ahırlı ve Yalıhüyük programlarının ardından ilk olarak Akkise Mahallesi'ne geçen ve kalabalık bir topluluğa hitap eden Başkan Akyürek, daha sonra Akören'de ilçe sakinleri ile buluştu.

"Milletin gücü darbecileri alt etmeye yetti"

15 Temmuz'da yaşanan ihanete atıfta bulunarak halkın birlik ve beraberliği sayesinde cuntayı nasıl alt ettiğine dikkat çeken Başkan Akyürek, "Artık Türkiye'de darbeler olmaz, vesayet söz konusu olmaz diye düşünüyorduk. Ama maalesef 15 Temmuz'da hiç ummadığımız yerden ihanete uğradık. 15 Temmuz'da Türkiye Cumhuriyeti devleti beka sorunu yaşadı. Türkiye'de bölünme, iç savaş tehlikesi ortaya çıktı. Sadece bir kalkışma değil bu. Türkiye'nin devlet olarak varlığı tehlikeye düştü. Ama hamdolsun ki Türk tarihinde ilk defa bir silahlı kalkışmayı millet eliyle durdurmayı, ortadan kaldırmayı ve sonuçsuz bırakmayı başardık" diye konuştu. Türkiye'deki birlik ve beraberlik görüntüsünden rahatsız olan dış mihrakların sanki kendi ülkelerinde referandum yapılıyormuş gibi hayır propagandası yaptığını hatırlatan Başkan Akyürek, "7 düvel bu anayasa değişikliğine müdahale etmeye çalışıyor. Ne için? Çünkü Türkiye ve dünya üzerindeki sömürü düzenleri bitecek. Bu değişiklikle, bu birlik ve beraberlikle sağduyu sahibi insanların belki de son 20-30 yılda ilk defa bu kadar birleşmiş olması rahatsız ediyor, buna karşı çıkıyorlar. Onlar Ortadoğu'yu petrolden ibaret görürler, insan saymazlar. Ama biz böyle bakar mıyız? Bir tek insana bile "O Allah'ın önemli bir emanetidir ve mahlukatın en şereflisidir, hizmete en layık olandır" diye bakarız. Böyle bir medeniyetin temsilcilerinin böyle güçlenmesini isterler mi?" şeklinde konuştu.

"Anadolu'nun teminatıyız"

16 Nisan'da Türkiye'de bu birlik ve beraberliğin güçlü bu şekilde sonuçlandırılacağını belirten Başkan Akyürek, "Bazı gaflet içindeki insanlar muhalefet duygusuyla büyük oyuna geliyorlar. Biz öyle denize dökmekten bahsetmeyiz, birlikte büyük Türkiye'yi kuracağız inşallah. Zaten biz o tehditlerden korkar mıyız? Biz, Alparslanların, Kılıçarslanların, Fatihlerin, Yavuzların, Kanunilerin torunlarıyız. Biz bu davanın asıl sahipleriyiz, Anadolu'nun teminatıyız. Biz ana kucağıyız, anayız. Biz Türkiye'yi bölüp parçalatmayız, insanımız arasına fitne fesat sokmayız, sokturmayız" dedi.

"Akören kültür merkezi hayırlı olsun"

Konya'yı karış karış gezerek vatandaşları dinlediklerini ifade eden Başkan Akyürek, "Açılışını yapmış olduğumuz kültür merkezimizin Akören ilçemiz için, Konya'mız için hayırlı olmasını diliyoruz. Şehrimizin tamamında kurumsallaşmamızı tamamladık. 100 milyonlarca liralık yatırımlarımızı başlattık. Önceliği altyapıya verdik. Bu yıl tamamlanmayan yollarımız tamamlanacak. KOMEK bizim dünya markamız biliyorsunuz. KOMEK'te şu ana kadar eğitim alan kardeşlerimizin sayısı yaklaşık 500 bin. Çok büyük bir sosyal kalkınma projesi bu. Akören ve Akkise de bu hizmetlerden geri kalmayacak" ifadelerini kullandı. Akören Belediye Başkanı Ekrem Tulukçu da Akören'in tarihinin hiçbir döneminde hainlere destek vermediğini, 15 Temmuz'da da sokağa dökülerek devletinin ve milletinin yanında olduğunu söyledi. Tulukçu, ilçelerine büyük yatırımlar kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e de teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Akören Kültür Merkezi'nin açılışı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.