Akıllı tesis hizmette

Akıllı tesis hizmette

Tarım sektöründe 15 yıldır hizmet veren, dünyanın birçok ülkesine ihracat yapan ve Türkiye’de tarım sektöründe önemli bir konuma sahip Sector Tarım, Türkiye’nin en modern ve akıllı üretim sistemine sahip fabrikasını hizmete açtı

Yapısıyla ve kapasitesiyle dünya ve Türkiye tarım pazarına değer katan, tarımın kalbine yeni bir ritim ve nefes getiren Sector Tarım Akıllı Üretim Tesisi, günümüzün yüksek teknolojisine sahip yapısı ve 20 bin metrekarelik alanı ile bugün tarım sektörüne yeni bir kültürü olarak doğuyor. El değmeden tam otomatik sistem ile üretim yapabilen Akıllı Üretim Tesisi, yıllık 9 bin 600 ton katı bitki ve 8 bin 400 ton sıvı bitki besleme üretimi kapasitesine sahip. Fuat Kunduracı, Fatih Kocaman ve Süleyman Terlemez isimli 3 ortak tarafından kurulan Sector Tarım'ın Akıllı Üretim Tesisi, hammaddenin girişinden sevkiyatına kadar kalite standartlarına göre her aşamasını en ince noktasına kadar takip eden bir sisteme sahip. Büyükkayacık Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesisin açılışına yoğun katılım oldu. Tesise Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ve Muhammet Uğur Kaleli'nin yanı sıra tarım sektöründe faaliyet gösterenler katıldı.

13087602_469539603245423_695341434319129008_n.jpg

TESİS AB NORMLARINDA

Törende konuşan Sector Tarım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Kunduracı, "Akıllı Üretim Tesisi, çevreye ve insana saygılı bir üretim modülü içerisinde ve Avrupa Birliği normlarında inşa edilmiş Türkiye’nin en modern tesislerinden biridir. Biz bunu, bir tesisten çok, birliğin, beraberliğin, Türkiye’mize ve insanımıza olan güvenin eseri ve ortak aklın başarısı olarak görmekteyiz. Biliyoruz ki; büyümek ve büyük işler yapmak için paradan, güçten daha önemli olan inanmak azmiyle çalışmak ve konsantre olmaktır. Bu fabrika, bu düşüncenin eseridir. Bugün tarımın yeni kültürü olarak doğan, yapısıyla ve kapasitesiyle Türkiye ve dünya pazarına değer katan akıllı üretimi ile tarımın kalbine yeni bir ritim, bir nefes getiren tesisimizin sizlerle birlikte açılışını yapmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz" diye konuştu.

_mg_9938.jpg

AB'YE İHRACAT YAPILACAK

Kunduracı, "Bitki besleme ürünleriyle faaliyetine başlayan firmamız, Türkiye’deki ihtiyaçlar ve kalite beklentisi doğrultusunda 2006 yılında İspanyol firmalarıyla çözüm ortaklığı kurmuş, Türk çiftçisinin doğru seçimleriyle Türkiye’deki pazar payını giderek güçlendirmiştir. Daha sonraki yıllarda Fransa, Çin, İngiltere, İtalya gibi ülkelerle çözüm ortaklığını pekiştirmiş ve Türk çiftçisinin gücüne güç katmıştır. Tüm bunların yanı sıra ithalatımızın büyüklüğü ve dövizimizin dışarıya çıkmasındaki rahatsızlığımızdan dolayı, ilk ihracat adımları için kalifiye bir birim oluşturup, açılışımızı yapacağımız 20 bin metrekarelik alana sahip, Türkiye’nin en modern tesislerinden birini tamamlayarak, dünyadaki 17 ülkeyle prensip anlaşmalarına varılmıştır.  Bugüne kadar ithalat yaptığımız Avrupalı çözüm ortaklarımızın olduğu Avrupa ülkelerine ihracat yapabilmek adına, kurmuş olduğumuz akıllı üretim tesisini Avrupa birliği normlarında inşa etmiş, çevreye ve insana saygılı bir üretim modülü ile çalışma kararı almıştır" şeklinde konuştu.

_mg_9935.jpg

VEKİLDEN 3 ORTAĞA TEŞEKKÜR 

Açılışta konuşan ve 3 ortağa, şehir ve ülke ekonomisine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eden Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, Konya'nın markalaşma yolunda emin adımlarla ilerlediğini, şehirdeki organize sanayi bölgelerinin hızla büyüdüğünü, Sectör Tarım'ın önemli bir açığı kapattığını belirtti. Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu ise, "3 ortak yıllar önce benim öğrencimdi. Kafa kafaya verip şehre önemli bir tesis kazandırdılar. Bir başarı hikayesi yazıyorlar. Ziraat mühendisi 3 ismi tebrik ediyorum. Tesis modern tarıma geçişi kolaylaştıracak" diye konuştu. Selçuk Öztürk de törende bir konuşma yaptı. Protokol konuşmaları, gösterilen kısa filmlerin ve okunan Kur'an tilavetinin ardından tesisin açılış kurdelesi kesildi.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.