Akıllı telefon üreticileri batmamak için çare arıyor

Akıllı telefon üreticileri batmamak için çare arıyor

Koronavirüs sebebiyle çalışanlarını karantinaya alan ünlü telefon markaları kapasitesinin düşmesinin yanında taleplerin azalması sebebiyle kara kara düşünmeye başladı

Geçtiğimiz günlerde Strategy Analytics tarafından açıklanan istatistiklerde Samsung akıllı telefon üreticileri arasında en çok telefon üretip teslim eden firma olmuştu. Apple‘a büyük fark atan Güney Kore merkezli firma en büyük akıllı telefon üreticisi unvanını korudu. Listede ise büyük bir atak yapan ve bir nevi yaşanan bir krizden fazlasıyla karlı çıkan Xiaomi olmuştu.


Samsung‘un bu büyük unvanı elde etmesindeki en büyük etkenini her kesimden kullanıcıya hitap ederek kazanıyor. Her ne kadar diğer rakibi Apple‘ın en üst segmentteki akıllı telefonlarına rahatça kafa tutarken alt segment diyebileceğimiz akıllı telefonlarının başarısı da bu unvanını korumasını sağlıyor. iOs ve Android savaşında Android‘in en çok kullanılan işletim sistemi olmasında en büyük etken Samsung.

Şubat 2020 döneminde 18,2 milyon birim teslimat yaparak 10,2 milyonluk teslimat yapan Samsung Apple’ın önünde yer aldı. Üçüncü sırada Xiaomi dördüncü sırada ise Huawei yer aldı. Listenin beşinci ve altıncı sıralarında da OPPO ve Vivo sıralarındı. Diğer yandan Apple‘ın arkasında 3.sırada yer alan Xiaomi ise sürprize imza atan firma oldu. Şubat 2020 döneminde dünya genelinde akıllı telefon teslimatları bir önceki yılın aynı dönemine göre %38 oranında düştü.

Koronavirüs nedeniyle gerek fabrikalarında çalışan işçileri gerekse merkez ofiste çalışan insanların karantina durumları nedeniyle üretim kapasitesinin düşmesinin yanında insanlar da artık daha az talep ediyor.

İnsanların hem ekonomik geleceklerinde bir soru işareti yatıyor olması harcamalarını da azalttı. Firmalar salgının atlatılabilmesi için hem sağlık örgütleri hem de bilim dernekleri için fon ayırttı. Şu an için Haziran ayına kadar kadar hedeflerini minimum rakamlara çeken akıllı telefon üreticileri bir an önce günlük yaşamın normale dönmesini bekliyor. Eğer salgın durmaz ve daha fazla yayılırsa firmaların nasıl bir yol izleyeceği merak konusu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.