Akif’in torunu dedesini anlattı

Akif’in torunu dedesini anlattı

Seydişehir’de konuşan İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon, “O etrafındaki acıyı görerek, sadece gördüklerini yazmıştır. Bu bakımdan o, çağının tanığıdır” dedi

Seydişehir Belediyesi Kültür etkinlikleri kapsamında İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon 'u Seydişehir'de misafir etti. Belediye Düğün Salonunda düzenlenen "Dedem Akif ve İstiklal Marşı" konulu konferansa Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Eşi, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Şehit Muhsin Kiremitci’nin Babası Hüseyin Kiremitci, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Müdürleri, Seydişehir Belediyesi birim müdürleri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Tarihte ulu çınarlar vardır diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “tarihimize yön veren çınarlardan biride Mehmet Akif Ersoy üstattır. Hayatında fen bilimleri ve dini bilimleri harmanlamış, yaşamını ona göre ayarlamış, özelliklede, milli mücadelede köy, kasabalar ve camileri gezmek suretiyle, milli mücadelenin önemini bu millete anlatmış  imanı temel almak suretiyle, bu milletin geleceğine yön verecek tarihindeki yaşanmış olan o mücadeleleri kaleme almış ve tarihe iz düşmüştür” dedi.

GENÇLİĞE TOHUM ATTI

Akif’in  imanla kahramanlık destanları dile getirmiş, şehitlik düsturuyla yoluna devam etmiş ulu bir çınar olduğunu belirten Başkan Tutal; “Üzülüyoruz ki, bu insan bu ulu çınar ömrünün son dönemlerinde çok sevdiği bu vatanından ayrı yaşattırılmıştır. Cenazesi çok sevdiği Asımın Nesli’ne duyurulmamıştır. Bir grup Tıp öğrencisinin haber almasıyla onların omuzlarında defnedilmiştir. O bir gençlik tohumu atmıştır. Asımın Nesli demiştir onun adına. Ve O gençlik kendi milli ve manevi değerlerine sahip çıkmıştır. Bundan sonrada çıkmaya devam edecektir. Biz tarihimize daha iyi yön verebilmek, geleceğimizi daha iyi tayin edebilmek için bu ulu çınarların gölgesini mutlaka takip etmeliyiz ve o gölgeden beslenmemiz gerekiyor. Bu millet hızlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Özelliklede ayağımıza dolanmış olan prangaların kırılması, daha güçlü bir şekilde yoluna devam edebilmesi, ikiliklerin ortadan kaldırılması, için bir sistem değişikliği milletin önüne inşallah yakın bir tarihte sunulacak. Bu Aziz Millet Kurtuluş Savaşında, Çanakkale’de, Milli Mücadelede de daha sonra bu milletin evlatları Kıbrıs’ta destan yazdılar. Bu milletin evlatları 40 yıldır terörde arkasında tüm işgalci güçler olmasına rağmen bize diz çöktüremedi. Bu milletin gençleri 15 Temmuz da gereğini yaptılar. Bunda sonraki zaman diliminde gereğini en iyi yapacaklarına biz inanıyoruz “şeklinde konuştu.

O ÇAĞININ TANIĞIDIR

Daha sonra “Dedem Akif ve İstiklal Marşı” konulu konferansını sunan Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon, dedesinin bilinmeyen yönlerini anlattı. Dedesinin hem şair hem de topluma yardımı kendisine vazife bilmiş bir fikir adamı olduğunu belirten Argon, “Doğduğu andan itibaren dedemin hayatı savaşlarla geçmiştir. Etrafındaki acıyı görerek, vicdanında hissederek ve yüreği kanayarak bunları yaşamıştır ve sadece gördüklerini yazmıştır. Bu bakımdan o, çağının tanığıdır” dedi. Dedesinin çok yönlü bir insan olduğunu anlatan Argon, “Dedem filozof, bilim adamı, o dönemin veterinerlerinden yani dedem. Safahat bir belgeseldir. Biz büyük bir milletiz. Medeniyet nedir. Milliyet nedir öğretmişiz. Biz başkan kimsenin toprağında gözü olmayan, kendi hakkımızı isteyen bir milletiz. Buna da büyük hakkımız var. Kendi sınırlarımızı korumak, kendi hakkımızı savunmak ve kendi ayaklarımızın üzerinde durmak zorundayız. Ve vatanımızın bir karış toprağını hiçbir yabancıya çiğnetmemeliyiz. Ve burada sizlere büyük görev düşüyor. Tarihinizi iyi öğrenin” diyerek sözlerini tamamladı. Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon'un konuşmasını ardından lise öğrencileri tarafından hazırlanan İstiklal Marşı videosunun izletilmesi ve öğrenciler tarafından okunmasıyla solandaki davetliler  Selma Argon ve gençleri ayakta alkışladı. Program sonunda Başkan Tutal, Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon’a rölyef hediye ederken, gençler tarafından da çiçek takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.