Akdeniz Belediyesi Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı açıldı

Akdeniz Belediyesi Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı açıldı

Akdeniz Belediyesi, kadınların el emeği ürünlerini satabilmeleri amacıyla "Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı" açtı.

Akdeniz Belediyesi, kadınların el emeği ürünlerini satabilmeleri amacıyla "Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı" açtı. Her hafta dönüşümlü olarak 60 kadının el emeği, göz nuru ürünlerini ve evlerinde yaptıkları yöresel yemeklerini satabilecekleri kapalı pazar, haftanın 6 günü hizmet verecek.

Akdeniz Belediyesi, "kadına yönelik pozitif ayrımcılık ilkesinden" hareketle kadınlara yönelik hizmet ve projelerine bir yenisini daha ekledi. Akdeniz Belediyesi'ne bağlı Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından kurulan Akdeniz Belediyesi Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı'nın açılışı törenle gerçekleştirildi. Kuvayi Milliye Caddesi ile Zeytinlibahçe Caddesi arasında kalan Kuvva-i Milliye Parkı'nın doğu ucunda kurulan kapalı pazarın açılışınA, Akdeniz Belediye Başkanı Mehmet Fazıl Türk de katıldı.

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Türk, Akdeniz'de yaşayan kadınların, evlerinde ürettikleri tüm ürünleri pazarda değerlendirerek, aile bütçelerine katkı ve kent ekonomisine canlılık katabileceklerini söyledi. Toplumun yarısını oluşturan kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal yaşama katılımının önemini vurgulayan Türk, ancak ülkede halen bu konuda büyük eksiklikler görüldüğünü de belirtti.

Başkan Türk'ün konuşmasının ardından Akdeniz Belediyesi Kadın Emeği Değerlendirme Pazarı'nın açılışı, yine kadınlar tarafından yapıldı. Açılışı bekleyen onlarca kişi de kısa sürede pazarın stantlarında satışa sunulan organik yemekleri ve el emeği ürünleri hayranlıkla inceledi. Kimi konuklar da öğle tatiline denk gelen açılışı fırsat bilerek yemek molasını burada değerlendirdi.

Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı, haftanın 6 günü açık kalacak ve her kadın haftanın 2 günü stant kullanma hakkına sahip olacak. Böylelikle haftada 60'ı aşkın kadının, pazar yerinde stant açma imkanı bulması mümkün olacak. Kentin farklı mahallelerinden gelen ve el emeği, göz nuru ürünlerini, alın teriyle yaptıkları yöresel yemeklerini aracısız şekilde müşteriye ulaştırma şansı yakalayacak olan kadın üreticiler, aile bütçelerine katkı sağlayacak.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.