Akbayram 30 yıl sonra  Konya’da konser verdi

Akbayram 30 yıl sonra Konya’da konser verdi

Sanatçı Edip Akbayram 30 yıl sonra Konya’da hayranlarıyla buluştu. Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konserde Edip Akbayram, hayranlarına müzik ziyafeti sundu.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleşen konserde Edip Akbayram, hayranlarına unutulmayacak bir müzik ziyafeti sundu. 30 yıl sonra Konya’da konser veren Edip Akbayram, 'Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz' şarkısıyla sahneye çıktı. Davetlilerin de eşlik ettiği şarkının ardından Akbayram, 'eşkıyaların olmadığı, ölümlerin yaşanmadığı bir Türkiye ve dünya özlemi dileklerini ileterek hayranlarını selamdı. Akbayram, konserinde “Boşu Boşuna, Hasretinle Yandı Gönlüm, Bekle Bizi İstanbul, Merdo, Aldırma Gönül, Sen Benden Gittin Gideli, Gönül Dağı, Metrisin Önü“ gibi birbirinden güzel türküleri  seslendirdi.

Konser sırasında anılarını da anlatan Sanatçı Edip Akbayram, “30 yıl sonra Konya’da konser veriyorum. Konyalılarla bu hasretlik çok uzun sürmüş. Bugün burada yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum“ dedi.

SEVGİDE VE DEMOKRASİDE BULUŞMALIYIZ

Dünyanın birçok ülkesine gittiğini fakat hiçbirin Türkiye gibi olmadığını dile getiren Akbayram, “Dünyada Anadolu insanı kadar gönlü zengin bir başka bir halk yoktur. Evine bir misafir gelse tek hayvanı varsa onu keser ve ikram eder. Avrupa’da bunu göremezsiniz. Yurtdışına ne zaman gitsem hemen Türkiye’yi özlüyorum. Bu toprakların insanı çok farklı. Farklı siyasi görüşlere, farklı inanışlara ve yaşam tarzlarına sahip olabilriz. Fakat sevgide ve saygıda ve en önemlisi de demokraside buluşmalıyız. Birbirimizi sevmekten başka çaremiz yok. Türkiye'nin siyasi konjonktüründe zaman zaman bu Cumhuriyetle oyun oynayanlar oldu. Derslerini aldılar. Yine bu cumhuriyetle çok oynayanlar olursa, bu toplum, bu yurttaşlar, o dersi yine vereceklerdir“ dedi. Edip Akbayram’a konser sırasında davetliler de eşlik etti.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.