Akbaş Çifti: 19 Günlük Bebeğimiz Hastanenin İlgisizliği Yüzünden Öldü

Akbaş Çifti: 19 Günlük Bebeğimiz Hastanenin İlgisizliği Yüzünden Öldü

Hasari Akbaş ve Güzide Akbaş çifti, 19 gün önce doğan bebeklerinin hastanenin ihmali yüzünden hayatını kaybettiğini iddia etti. 2 Ağustos 2014 tarihinde Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gelen Hasari Akbaş’ın...

Hasari Akbaş ve Güzide Akbaş çifti, 19 gün önce doğan bebeklerinin hastanenin ihmali yüzünden hayatını kaybettiğini iddia etti. 2 Ağustos 2014 tarihinde Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dünyaya gelen Hasari Akbaş’ın 8 ay 20 günlük bebeğini Adıyaman’dan Kahramanmaraş’a götürülürken yolda hayatını kaybetti.

Akbaş ailesine Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde 48 santimetre boyunda 2 kilo 360 gram ağırlığında doğan çocuğun solunum yetersizliği yaşadığı söylendi. Ailenin iddiasına göre, solunum sıkıntısı yaşayan yeni doğan çocuklarının oksijen tüpü olmaması ve Adıyaman’da Yeni Doğan Çocuk Uzmanı olmaması nedeni ile çocuğun, Kahramanmaraş’a sevk edildi. Ancak bebek yolda hayatını kaybetti.

Eşinin sancısı sonrası Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittiklerini belirten Akbaş, "Eşimi ameliyata aldılar, sezaryenli oldu. Ondan sonra çocuk doğdu çocuğun hayati tehlikesi olduğunu söylediler. Bende ne gerekiyorsa yapılsın dedim." dedi. Eşinin yoğun bakıma götürdüğünü belirten Akbaş, şöyle devam etti: "O gün akşam saat 20.30’da bize haber verdiler. Çocuğun durumu iyi değil sevk etmemiz lazım dediler. Biz saat 20.30’dan sabah 01.30’a kadar ambulans bekledik. Bu çocuk ilgisizlikten dolayı öldü. Eşimin başka bir sıkıntısı yoktu. İki günde bir doktora gidiyordu. Doktorun kontrolü altındaydı. Birde çocuğu ambulans geliyor. küvezde oksijen tüpü yok. Bebeği getiriyorlar küvezde oksijen tüpünün olmadığını görüyorlar. Çocuğu tekrar yukarı götürüp oksijen tüpünü takıp tekrar aşağı indiriyorlar. Orada 10 dakika zaman kaybı oldu. Tekrar aşağı indirdiler. Bebeğim Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine kavuşmadan hayatını kaybetti."

DR ŞEN: GEREKLİ MÜDAHALELER YAPILMIŞTIR

Akbaş ailesinin yeni doğan çocuklarının ölümünün ardından anne ve baba hastaneyi sorumlu tutarak oksijen yetersizliğinden öldüğünü iddia etmesi üzerine, Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Şen, "Güzide Akbaş, acil sezaryene alınmış. Acil sezaryen olduğundan dolayı Yardımcı Doçent doktor arkadaşlarımızdan ameliyata girmiştir. Ameliyatta çocuk doğduğunda nefes almadığı görüldüğünden dolayı ilk müdahale yapılmış daha sonra yeni doğan küveze alınmış burada da entübe edilmiştir. Entübe edildikten sonrada yeterli nefes almadığı ve yeterli oksijen ciğerlerine gitmediği görüldüğünden dolayı da gerekli ilaçları yapılarak yeterli nefes alması sağlanmaya çalışılmıştır. Tabi cihaza bağlı olarak hasta küvezimizde takip edilmekteydi. Yapılan muayeneler sonucunda ve tetikler sonucunda erken doğan prematüre bebek olduğundan dolayı yeni doğan uzmanının olduğu 3’üncü basamak yeni doğan hizmeti verildiği bir hastaneye sevki uygun görülmüştür. Hekimlerimiz tarafından hastane ve yoğun bakım şartları ayarlandıktan sonra ambulansla sevkine karar verilmiştir. Ambulansla sevk edildiği sırada Maraş’ta bir hastane ayarlanmış ve sevk işlemi başlatılmış sevk sırasında Pazarcık yakınlarına gelince hastanın solunum ile ilgili problemi olduğu fark edilince Pazarcık Devlet Hastanesi’ne girilmiş burada tekrardan gerekli işlemler ve müdahale yapıldıktan sonra Maraş’a ait ambulansla bizim küvezimiz hiç değiştirilmeden Maraş iline götürülmüştür. Yolda yapılan tüm müdahalelere rağmen hasta vefat etmiştir. Bu süreçte hem hastanemizin içinde hem de ambulans içinde gerekli yapılabilecek bütün müdahaleler yapılmıştır." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.