Akaryakıt fiyatlarına ÖTV düzenlemesi!

Akaryakıt fiyatlarına ÖTV düzenlemesi!

Hükümet bu zamana kadar akaryakıt fiyatlarında ÖTV indirimine gidilmeyeceğini açıklamıştı.

Döviz piyasalarında ve petrol fiyatlarındaki artışlar nedeniyle tarihinin en yüksek seviyelerine çıkan benzin, motorin, LPG ve petrol bazlı ürünlerin fiyatlarına yönelik hükümetten 24 Haziran seçimi öncesi önemli bir adım geldi.

ZAM GELİRSE ÖTV'YE DE İNDİRİM GELECEK

Resmî Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla, bugünden itibaren akaryakıt gurubunda yer alan benzin, motorin ile LPG fiyatlarına ve petrol bazlı ürünlerin fiyatlarına gelecek zam miktarı kadar ÖTV oranı da azaltılacak. Böylece petrol fiyatları ve döviz kuru artışından dolayı meydana gelecek fiyat artışları vatandaşa yansımayacağı belirtildi.

DÖVİZ VE PETROL FİYATLARI DÜŞERSE BUGÜNKÜ ÖTV GEÇERLİ

Bakanlar Kurulu'nun düzenlemesi ile petrol fiyatlarında ve döviz kurunda azalma meydana gelmesi halinde ise akaryakıt fiyatlarına bugün itibariyle geçerli olan ÖTV oranları uygulanacak.

MALİYE BAKANI AĞBAL: ÖTV İNDİRİMİ OLMAYACAK

2 Mayıs 2018 tarihinde katıldığı bir televizyon programında akaryakıt fiyatlarında ÖTV indirimi olmayacağını açıklayan Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Enflasyonun süratle tek haneye inmesi önemli. Maliye politikası para politikası ile uyum içinde olacak. Enflasyonu oluşturan dinamiklere bakınca vergi artışı kaynaklı olmadığı ortada. Enflasyondaki artış daha çok döviz kuru ve ithalat fiyatları kaynaklı. Emtia ve petrol fiyatında da yukarı yönlü eğilim var. Son 1-1,5 yıldır gerçekleşen enflasyonda döviz kuru önemli bir faktör. İç talep canlı, bu da etkiliyor. ÖTV indirimi talebi iyi niyetli bir talep. Enflasyonu aşağı çekmeye yönelik olabilecek alternatiflerden birisi. Şu an itibariyle akaryakıt ürünlerinde ÖTV'nin aşağı çekilmesi yönünde bir çalışma yok. Akaryakıt ve sigara üzerindeki vergilerde 1,5 yıldır artış yapmıyoruz, maliye politikası olarak enflasyonla mücadeleye gerekli desteği veriyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum