M. Emin Karabacak

M. Emin Karabacak

Akabe Mahallesi Muhtarının Hizmetleri

Akabe Mahallesi Muhtarının Hizmetleri

Muhtar deyip geçmeyin. Büyükşehirlerde muhtar olmak belediye başkanı olmaktan daha zordur. Çünkü belediye başkanlığı seçimlerinde aday kadar parti de önemlidir. Muhtarlık seçimlerinde ise partiden aday olunamadığı için aday daha önemlidir.
 Büyükşehirlerde bir mahalle normal bir ilçe kadar, nüfus ve seçmeni vardır. Küçük ilçelerde herkes birbirini tanır, tanımasa da tanıyanı tanır. Oysa Konya gibi gelişmiş bir illerin mahallelerinde muhtar adayı; kendini, vizyonunu ve misyonunu halka çok iyi anlatması gerekir. Anlatamadığı takdirde (birde ilk defa muhtar adayıysa)e muhtarlık hayal olur.
Vizyonu ve misyonu olan iyi bir muhtar, bir mahallerin kaderini (çehresini) hizmetlerle değiştirecek kadar etkilidir. Çünkü muhtar gücünü siyasetten değil, mahalle sakinlerinden alır. Çünkü muhtar; halkla iç içe, yirmi dört saat kapısı ve telefonu herkese açıktır. Çünkü muhtar; halkın arz ve taleplerini ilgili mercilere ileterek hizmetleri halkın ayağına getirmesini sağlar. İşte bunu başaranlardan biride Karatay İlçesi Akabe Mahallesi Muhtarı Mustafa BULUT’tur.
Ben Karatay Belediyesinin öncülüğünde yapılan Kar-Bel kooperatiflerinde oturmaktayım. (Buradan da Karatay Belediyesi eski başkanlarımızdan Sayın Mustafa ÖZKAFA’ya, Sayın Mehmet ŞEN’e,  yeni başkan Sayın Mehmet HANÇERLİ’ye teşekkürlerimi bildirmek istiyorum. Çünkü benim gibi birçok insan Karatay Belediyesi’nin öncülünde yapılan kooperatiflerin sayesinde ev sahibi oldu ve olmaya da devam ediyor.) Kooperatif içindeki tüm adalara belediye tarafından çocuk parkı yapılmasına rağmen, bizim adaya ise yapılmadı. Benim gibi mahalle sakinlerinin teşebbüsleri de problemi çözemedi. Amacımız kibrit kutusu gibi evlerden ve caddeden çocukları alarak doğal ortamlarda oynamalarını sağlayabilmekti. Bazı dostlar; “Muhtarımız gerçekten de çok iyi çalışıyor. Akabe Mahallesine gelen birçok hizmette öncülük etmiştir. Bunu mahalle muhtarına iletmemizi” önerdiler. Bende doğruca Akabe Mahalle Muhtarı Sayın Mustafa BULUT’un yanına gittim. Hoş beşten sonra geliş nedenimiz anlattık. Muhtarımız hemen şantiyeden ada numarasını parsel numarasını aldı ve ilgileneceğini söylediler. Muhtarımızın yaklaşımı, tavırları, olaylara bakış açısı, kendisinin vizyon ve misyon sahibi biri olduğunu hemen belli etmektedir.
Muhabbet hizmet olunca laf lafı açtı ve Akabe Mahallesine yapılan hizmetleri sordum. Oda samimiyetle kibir ve gösterişten uzak mütevazı bir şekilde anlatmaya başladı. Akabe mahallesine yapılan hizmetleri gazetedeki köşeme taşımak istediğimi söyleyince “Olabilir.” dedi. Muhtarımız; “Yapılan çalışma ve hizmetlerde, Karatay Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Hançerli’nin yardım ve destekleri ile olduğunu ve kendilerine minnettar olduklarını” ifade ettiler.
Akabe Mahallesi Muhtarı Sayın Mustafa BULUT, öncülük ettiği hizmetleri şu şekilde sıralamaktadır:
Kar-Bel Erkam Camisine minare, Kar-Bel Erkam ve Ulu Cami’nin altına Kur’an Kursu yaptırıldı. Birlik ve Akabe Camilerinin çevre düzenlemeleri tamamlandı. Yine Ufuk Cami bahçesine halen devam eden altı Kur’an Kursu üstü lojman olmak üzere iki imam evi, şadırvan, tuvalet ve avlu duvar yapım çalışmaları devam etmektedir.
Karatay Akabe Anaokulu ile Endüstri Meslek Lisesi yapılması gibi çalışmalara önayak olundu.
 Mahalle muhtarlığına ait cenaze yıkma aracının mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu.
Yaklaşık 50 fakire ekmek ve gıda yardımı, yaklaşık 150 fakire odun ve kömür yardımı, yaklaşık 60 fakire hayırseverler tarafından 300 TL nakit yardımı yaptırıldı.
Mahalleden imar çalışmaları bitirilerek 18’in geçmesi ve kat yüksekliğinin 6 kata çıkarılması
Talikizade, Kadife Kale, Şehit Mehmet Gökhan, Şehit Feridun Tavela sokaklarına tatlı su çeşmeleri.
Cemil Çiçek Caddesi ve Taşkınpaşa Sokağı çift yönlü yol yapılarak asfaltlanması.
Saçlı Kasap Caddesi, Yeniceler Caddesi, Talikizade, Pelitözü, Hıdır, Fındıklı, Acısu, Demirkıran, Mehmet Akif Bey sokaklarının genişletilerek asfaltlanması.
Mehmet Akif Bey, Keşide, Gül, Şehit Feridun Tavela sokakları ile Saçlı Kasap Caddesi üzerindeki Ufuk Cami yanına çocuk parkı ve parka spor aletlerin yaptırılması. Yine Akbirlik Kooperatifine iki tane çocuk parkının yaptırılması.
Sokak levhalarının değiştirilmesi, yazın sıcaktan kışın soğuktan korunmak için otobüs duraklarının kapalı hale getirilmesi gibilerini sayabiliriz.
Mahallemize hizmetlerin gelmesinde öncülük eden Akabe Mahallesi Muhtarı Sayın Mustafa BULUT’a ve mahalle muhtarımıza desteklerini esirgemeyen Karatay Belediye Başkanımız Sayın Mehmet HANÇERLİ’ye çalışmalarından bir mahalle sakini olarak teşekkürlerimi borç bilirim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
M. Emin Karabacak Arşivi
SON YAZILAR