Ak Parti'nin Basının Bir Bölümüne Akretidasyon Uygulamasına Tepkiler Sürüyor

Ak Parti'nin Basının Bir Bölümüne Akretidasyon Uygulamasına Tepkiler Sürüyor

AK Parti'nin kongrelerinde basının bir bölümüne akretidasyon uygulamasına bir tepki de Yozgat Gazeteciler Cemiyeti (YGC) Başkanı Osman Hakan Kiracı'dan geldi.     YGC Başkanı Kiracı, "AK Parti'nin önceki kongresinde 6 gazeteye...

AK Parti'nin kongrelerinde basının bir bölümüne akretidasyon uygulamasına bir tepki de Yozgat Gazeteciler Cemiyeti (YGC) Başkanı Osman Hakan Kiracı'dan geldi.

    YGC Başkanı Kiracı, "AK Parti'nin önceki kongresinde 6 gazeteye uyguladığı, 27 Ağustos'ta planlanan kongrede ise 4’ü TV olmak üzere 6 basın kuruluşuna uygulamak istediği akreditasyon, medya kuruluşları arasında ayırımcılığa yol açan antidemokratik bir tavırdır. Akreditasyon uygulamalarını 28 Şubat sürecinde de antidemokratik bulduğumuz gibi AK Parti'nin medyaya yönelik şimdiki ayırımcı uygulamalarını da yine antidemokratik buluyoruz." dedi.

    Osman Hakan Kiracı, "Üzülerek ifade etmek gerekirse iktidar partisi son 2 kongresinde hükümete muhalif gördüğü veya yayın politikalarını beğenmediği bazı medya organlarının çalışanlarına ambargo koyarak basın özgürlüğü adına yanlış bir uygulama yapmaktadır. İktidar partisi bu uygulama ile ulusal basının bir bölümünün haber alma özgürlüğünü engellemektedir. AK Parti'nin bize 28 Şubat yasaklarını hatırlatan akreditasyon uygulamalarından ve medyanın bir bölümünü ötekileştirme çabalarından vazgeçmesini öneriyoruz." şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.