Ak Partili Gül: İnsanları Sokağa Davet Eden Hdp Aklını Başına Almalı

Ak Partili Gül: İnsanları Sokağa Davet Eden Hdp Aklını Başına Almalı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Kobani bahanesiyle Türkiye genelinde çıkan olaylarla ilgili olarak HDP’nin aklını başına alması gerektiğini söyledi.Bitlis’in Tatvan ilçesinde düzenlenen yerel yönetimler toplantısı ve kardeş...

AKP Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Kobani bahanesiyle Türkiye genelinde çıkan olaylarla ilgili olarak HDP’nin aklını başına alması gerektiğini söyledi.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde düzenlenen yerel yönetimler toplantısı ve kardeş belediye programına katılmak üzere Tatvan’a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Tatvan Belediyesi'nde; İstanbul Bağcılar Belediyesi ile Tatvan Belediyesi arasında yapılan kardeş belediye programında konuştu.

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Gül, “Çıkan şiddet olaylarına sebep olan, sokağa insanları davet ederek bu ölümlere ortak ve sebep olan HDP’nin siyasi sorumluluğunu ve aklını başına alarak hatırlaması gerekir. Umarım ki bir daha bu tür olaylar olmaz.” dedi.

Kurban Bayramı'nda sonra yaşanan olaylara atıfta bulunarak, “Kurban Bayramı gibi en önemli günlerimizden birinde yapılan bu saldırılar gerçekten insanlıkla, inancımızla asla bağdaşmayacak olaylardır ve bunu hep beraber yaşadık.” diyen Gül, Kendilerinin hem Tatvan halkına hem de Tatvan Belediyesi geçmiş olsun demek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçmiş olsun mesajlarını iletmek üzere ilçeye geldiklerini ifade ederek, “Tatvan halkının yanında olduğumuzu göstermek için bu gün buraya geldik. Yaşanan olaylarda ilçenin Molotof bombalarıyla gerçekten bizzat Tatvan halkına ve bölge halkına yapılan en ağır saldırıdır. Bu vandalizmi hiçbir anlayış kabul edemez. Tabi ki bu olaylarda etkisi olan, bu olayları yapan herkes yargı karşısında gerekli hesabı verecektir. Bunlarla ilgili bütün hazırlıklar ve tedbirler alındı. Bir daha asla Tatvan halkı, Bitlis halkı ve bölgede ki halk vatandaşlarımız bu tür olaylarla karşılaşmayacaktır. Bu şiddet olaylarına sebep olan, sokağa insanları davet ederek bu ölümlere ortak ve sebep olan HDP’nin siyasi sorumluluğunu ve aklını başına alarak hatırlaması gerekir. Umarım ki bir daha bu tür olaylar olmaz.” şeklinde konuştu.

“ÇÖZÜM SÜRECİ DEVAM EDECEK

Çözüm sürecinin sonuna kadar devam edeceğini ifade eden Gül şöyle konuştu: “Çözüm süreci iradesinin baltalanmasına asla müsaade etmeyiz. Ama çözüm süreci var diye, bir takım illegal yapılanmalar, bir takım örgütün bu millete, bu halkımıza yapmış olduğu şantaj, tehdit ve baskılara da asla boyun eğilmeyecektir. Kamu düzenini ihlal eden ve bu konuda çözüm süreci var, ne yapalım diye bunlara göz yuman bürokraside de bürokratlar varsa bunlarla ilgili de çalışmalar yapılıyor. Gereken her türlü adımlar atılır.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.