Ak Partili Belediye Başkanı Hakkında Suç Duyurusu

Ak Partili Belediye Başkanı Hakkında Suç Duyurusu

Erzurum'da AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in, yerel seçimler sonrasında yapımını durdurduğu 2 bin 300 daireli New City konut projesi mağdurları, Büyükşehir Belediyesi'ni bastı. Belediyeye yumurta atarak protesto gerçekleştiren...

Erzurum'da AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in, yerel seçimler sonrasında yapımını durdurduğu 2 bin 300 daireli New City konut projesi mağdurları, Büyükşehir Belediyesi'ni bastı. Belediyeye yumurta atarak protesto gerçekleştiren mağdurlar, daha sonra istifasını istediği Büyükşehir Belediye Başkanı hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

New City mağdurlarının AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik protestoları devam ediyor. Erzurum'da bir inşaat firması tarafından Palandöken ilçesi Yenişehir semtinde 2012'de, dönemin AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler tarafından yapımına başlanan New City konut projesi, 30 Mart seçimlerinde göreve yeni seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen tarafından, ruhsatsız olduğu ve kentsel dönüşüm alanına girmediği gerekçesiyle durdurulmuştu.

Öğle saatlerinde Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan mağdurlar, belediyeye girmek istedi. Ancak önceden çağrılan Çevik Kuvvet, mağdur vatandaşların belediye binasına girmesine izin vermedi. Mağdur vatandaşlar, seçimlerde AK Parti'ye oy verdiklerini ancak pişman olduklarını belirtti. Bir mağdur vatandaş ise cep telefonundan ulaştığı Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ile problemi görüşmek istedi. Ancak milletvekili cenazede olduğunu belirterek, konuşmadı. Bu sırada bir mağdur kadın vatandaş, "AKP'ye yakışmıyor. AKP yolsuzdur. AKP yolsuzluktur. Yalancılık desen, yolsuzluk desen, hırsızlık desen herşey AK Parti'de. Benim en sevdiğim partiydi, şimdi tutmuyorum sevmiyorum, istemiyorum. Yolsuzdur Türkiye'de." şeklinde tepki gösterdi.

'BEN POLİSE VURUR MUYUM, POLİS BENİ VURSUN'

Belediye önünde barikat kuran Çevik Kuvvet ekibini aşıp belediye binasına girmek isteyen işçi emeklisi Kemal Bayday polis engeline takıldı. Sinirden ağlayarak "Canım yanıyor" diyen işçi emeklisine sarılan sivil polis, "Sinirlenme canını yerim" dedi. Bu sırada Bayday yine, "Ben polise vurmam ya o beni vursun o beni vursun" ifadelerini kullandı.

Safiye Öztürk isimli kadın da AK Parti'ye, AK Partili Büyükşehir BelediyeBaşkanı'na ve mağduriyetlerini dile getirmeyen gazetecilere tepki göstererek, "İmara uygun değilse neden bu 13 katlı bloklar yapıldı, belediye neden buna izin verdi? Bunu AK Parti açtı, bu pisliği başımıza AK Parti yaptı, AK Parti kapatacak." dedi. Öztürk, olaylara sessiz kalan basına da tepkisini göstererek, "Gazeteciler yazsanıza. Kaleminiz yok mu? Neden yazmıyorsunuz?" diye tepki gösterdi.

Eylemciler daha sonra Belediye binasına yumurta atıp, belediye önündeki yolu araç trafiğine kapattı. Bir süre sonra adliye binasına geçen mağdurlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, ilgili belediye daire başkanları ve müteahhit firma sahibi hakkında suç duyurusunda bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.