AK Parti'den son dakika tezkere açıklaması

AK Parti'den son dakika tezkere açıklaması

AK Parti, Irak ve Suriye tezkerlerinin kapalı oturumda görüşüleceğini açıkladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclis'e gelecek tezkere veya tezkerelerin "muhtemelen kapalı oturumda görüşüleceğini" söyledi.

KAÇ TEZKERE GELECEĞİ BELLİ DEĞİL

Elitaş, Parlamento muhabirleriyle sohbet ederken, Irak ve Suriye tezkerelerinin süresinin Ekim ayında dolduğunu belirterek, "Meclis'e tek tezkere de gelebilir, iki ayrı tezkere de gelebilir. Teknik olarak tek tezkere olabilir. Bunda sıkıntı yok" dedi.

"Tezkere'nin kabulüyle ilgili 1 Mart'taki gibi bir durum yaşanabilir mi?" sorusuna, bugün yaşanan durumun 1 Mart'tan farklı olduğunu dile getiren Elitaş, "Bugün ülkemize karşı açık tehdit var. Top mermileri düşüyor. Türkiye'nin kendisi için alması gereken tedbirler söz konusu..." karşılığını verdi.

KAPALI OTURUMDA GÖRÜŞÜLECEK

Elitaş, gelecek tezkere veya tezkerelerin Genel Kurul'da nasıl görüşüleceği sorusu üzerine, "muhtemelen kapalı oturumda görüşülecek" dedi.

AK Parti Grubu'ndan bazı milletvekillerinin Hacca gittiğini belirten Elitaş, 40-50 milletvekilinin Hac ve diğer gerekçeler nedeniyle 2 Ekim'deki tezkere görüşmelerinde bulunmayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.