AK Parti'de Bahçeli depremi: Kime çalıştığı belli değil

AK Parti'de Bahçeli depremi: Kime çalıştığı belli değil

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim ilanının AK Parti içerisinde büyük tartışmalara neden oldu ifade ediliyor.

Türkiye’nin tüm gündemini değiştiren erken seçim kararının ardından AK Parti içerisinde Devlet Bahçeli’ye yönelik ağır eleştirilerin geldiği ifade ediliyor.

Aydınlık’tan İsmet Özçelik’in yazısına göre, erken seçim istemeyen AK Partililer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “gizli gündemi” olduğunu iddia ediyor, “Kim için çalıştığı belli değil” diyorlar.

İsmet Özçelik’in yazısı şöyle:

“Bahçeli’nin 26 Ağustos’ta erken seçim isteği arkasından Erdoğan’ın 24 Haziran’da erken seçim yapılacağını açıklaması AKP’li milletvekillerini gerdi. Daha 5 yıllık sürenin dolmasına bir buçuk yıl süre varken erken seçim istemeyen AKP’liler, Bahçeli’nin “gizli gündemi” olduğunu öne sürmeye başladılar.

Meclis kulislerinde Bahçeli’ye ağır eleştiriler sıralanıyor. İşte bazıları:

Bahçeli AKP’nin sırtına binip dereyi geçmeye çalışıyor.

Kim için çalıştığı belli değil.

AKP’ye danışmadan seçim tarihi açıklamak haddine mi?

İttifakı bozalım, görsün gününü.

Barajı aşması sıfır ihtimal.

AKP ile seçime girse bile 30 milletvekili çıkaramaz.

Biz illerde durumu görüyoruz, MHP’de erime sürüyor.

Komplolarla bizi tehdit ediyor.

Yerel seçimde yok olacaklarını bildiği için böyle yaptı.

...

Biraz da “Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla” durumu var.

SİZ HANCI, BİZ YOLCU

AKP her seçimde ciddi değişim yaşıyor. Meclis grubunun yarıya yakını yeniden Meclis’e dönemiyor.

AKP’li milletvekilleri durumun farkında. Nitekim şimdiden Meclis kulislerinde gazetecilere, “Siz hancısınız, biz yolcu” diye takılmaya başladılar. Çoğu geri gelemeyeceğini bildiği için, “bir günlük beylik beyliktir” anlayışındalar. 5 yılı doldurmak istiyorlar.

Meclis’e erken seçim teklifi gelirse zorla el kaldıracakları çok açık.

BAHÇELİ’NİN HAMLELERİ

Meclis’teki odalarda iktidar, muhalefet, bütün milletvekilleri Bahçeli’nin çıkışını konuşuyor. AKP’liler, Bahçeli’nin yüzde 50+1 gerektiren, “Cumhurbaşkanlığı Sistemi”ne verdiği desteği masaya yatırmaya başladı. “AKP’nin iktidarda kalmasını zora soktu” sesleri duyuluyor.

“Düğün değildi, bayram değildi; Bahçeli’nin bizi niye öptüğü ortaya çıkmaya başladı” diyenler var.

“Önce Cumhurbaşkanlığı Sistemi, şimdi de erken seçim. Bahçeli’nin asıl niyeti ne?” sorusuna yanıt aranıyor.

ERDOĞAN’IN YÜZÜ

Erdoğan erken seçim tarihini açıklarken yüzü çok kötüydü. Dün herkes buna dikkat çekti. Riskli bir karar aldığının işareti.

Siyasi kulislerde, “Bu telaş niye?” sorusuna yanıt aranıyor. İş o kadar aceleye getirilmişti ki milyonlarca öğrencinin aynı gün üniversite sınavına gireceği bile unutuldu.

KORKU

Erdoğan’ın sözleri tartışıldı. Irak ve Suriye’de yaşananları gerekçe göstermesi tuhaf bulundu. Genelde, “AKP korku içinde” değerlendirmesi öne çıktı.

OHAL’LE AYNI GÜN

Erdoğan’ın “baskın seçim” kararını açıkladığı saatlerde Meclis’te Hükümetin OHAL’i üç ay daha uzatan tezkeresi oylanarak kabul edildi. Seçim OHAL altında yapılacak.

Sonuçları şimdiden çok tartışılacak bir karar.

AKP gözünü iyice karartmış görünüyor. Kazanmak için her yolu deneyeceği çok açık. Önümüzdeki günlerde çok riskli adımlar artarsa sürpriz olmayacak.

100 BİN İMZA SORUNU

Bu arada bir de Cumhurbaşkanı adayı için 100 bin imza sorunu var. 100 bin imzanın nasıl olacağı henüz belli değil. Meclis karar verecek. Ancak YSK’da sıkıntı yaşandığı konuşuluyor.

100 bin imzanın sisteme girişi nasıl olacak? Her dilekçenin kayda girilmesi ve imzaların kontrol edilmesi gerekiyor. İsim, kimlik numarası, doğum yeri, ana adı, baba adı, ...

Bir hesap yapılmış. Mevcut kadro ile 100 bin imzanın sisteme girişi üç aya yakın sürüyor. Kurumun konu ile ilgili olarak Adalet Bakanlığı’na görüş bildirdiği ve bu konunun sıkıntılı olacağı iddia ediliyor.

Yani Meclis erken seçimi tartışırken YSK da kara kara düşünüyor. YSK’nın altyapısının bu işlere uygun olup olmadığı da ayrı..!

Yani YSK’da da işler karışık!”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.