Ak Parti Yönetiminde 3 Değişiklik

Ak Parti Yönetiminde 3 Değişiklik

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısında, parti yönetiminde 3 değişiklik kararı çıktı. Değişiklikleri AK Parti sözcülüğüne getirilen Beşir Atalay duyurdu. Bu...

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısında, parti yönetiminde 3 değişiklik kararı çıktı. Değişiklikleri AK Parti sözcülüğüne getirilen Beşir Atalay duyurdu. Bu görevin kendisi için de sürpriz olduğunu belirten Atalay, giden isimleri ise Hüseyin Çelik, Salih Kapusuz ve Numan Kurtulmuş olarak açıkladı.

AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi. AK Parti Genel Merkezi'nde, ilk kez Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan toplantı, yaklaşık 1,5 saat sürdü. Toplantının ardından parti sözcülüğüne getirilen Beşir Atalay, yeni parti yönetimini ve önümüzdeki günlerdeki programını paylaştı.

AK Parti'nin eski sözcüsü Hüseyin Çelik ve Beşir Atalay, basın toplantısına birlikte geldi. İlk önce Hüseyin Çelik, kısa bir konuşma yaptı. Ardından Çelik ve Atalay "sembolik" bir devir teslim yaptı ve Çelik sözü Atalay'a verdi. Atalay, ilk olarak kendisine verilen görevi "Benim için de burada sürpriz olarak tevdi edilen görev değişikliği oldu." diyerek yorumladı.

Atalay, ardından AK Parti'nin yeni yönetimini açıkladı. Buna göre AK Parti Sözcülüğü ile Basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Hüseyin Çelik'in yerine Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay getirildi. Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına Mehmet Muş getirildi. AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık da Salih Kapusuz'un yerine Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu.

İLK BAKANLAR KURULU PAZARTESİ TOPLANIYOR

Atalay, bugün gerçekleştirilen 112. MKYK toplantısının ardından yapılan değişiklileri şu ifadelerle duyurdu: “Bundan sonra Basın Sözcüsü ve Parti İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak hükümetimiz adına açıklamaları ben yapacağım."

Atalay, AK Parti'nin yeni yönetimle ilk MYK’sını da önümüzdeki pazartesi saat 18.00’de yapacağını bildirdi. Önümüzdeki haftanın yoğun bir hafta olacağını söyleyen Beşir Atalay, "Özellikle pazartesi günü 62. Hükümet, 5. AK Parti Hükümeti ilk Bakanlar Kurulu'nu yapacak. Ayrıca yine pazartesi günü saat 12.30’da Meclis’te grup toplantımız yapılacak. Saat 14.00’te de TBMM Genel Kurul’u toplanacak ve hükümet programı okunacak." dedi.

Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hükümet programı 1 Eylül’de Meclis’te okunacak, 48 saat sonra program üzerinde görüşme yapılacak ve 6 Eylül’de program üzerinde oylama yapılacak. İlk genel kurulda milletvekili olmayan bakan arkadaşımız Numan Kurtulmuş yemin edecek. 6 Eylül’de güven oylamasından sonra 7,8,9 Eylül’de de yarım kalan torba yasa görüşmeleri devam edecek ve Meclis tatile girecek. 1 Ekim’de de Meclis normal açılışını yapacak."

Sözlerine MKYK toplantısından bilgiler aktararak devam eden Atalay, "Birinci olağanüstü kongremizi iyi düzenlenmiştik, oradaki sıcak atmosfer dışında kimsenin şikayetinin olmadığı, oylamaya çok yüksek katılımın olduğu bir kongreydi. MKYK üyelerimiz önemli değerlendirmeler yaptılar. Sizlerle iletişimde tanıtımla ilgili birimimiz bundan sonra da sık bilgilendirmeler içinde olacak. İletişimimiz gayet iyi olacak. Ben her zaman şeffaflığı savundum. Partimizle ilgili verebileceğimiz bilgileri sizlere en kısa şekilde vereceğiz. Sizlerle iyi bir iletişim içinde olacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

Atalay, ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Atalay'a ilk olarak, parti yönetimindeki değişiklikte "paralel yapı ile mücadele kriterinin" etkili olup olmadığı, ardından da kararın kendisi için sürpriz olup olmadığı soruldu. Atalay, şöyle konuştu: “Bizim, paralel yapıyla ilgili parti ve hükümet olarak kararlılığımızı, politikamızı hepiniz biliyorsunuz. O konunun detaylarını, geçmişini en iyi bilenlerden birisiyim ben, eski İçişleri Bakanı olarak. O konudaki bizim mücadelemiz sürer. Orada bir zaafiyet söz konusu olmaz. Bütün bu görevlendirmelerde görevlendirmeyi yapanların kriterini sormak daha iyi olur. Benim için bugünkü bu görev sürpriz oldu. Bakanlığı, başbakan yardımcılığını ve odamı devrederken böyle bir görevi bilmiyordum. MKYK toplantısından 5 dakika önce Genel Başkanımızın özel kalemi beni Genel Başkan odasına davet etti. Orada bu görev bana tevdi edilmiş oldu, ben de orada öğrendim.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.