AK Parti ve CHP'nin aday listesi değişti

AK Parti ve CHP'nin aday listesi değişti

Seçimler için geçtiğimiz hafta YSK'ya teslim edilen listelerde AKP ve CHP değişiklik yaptı.

Yüksek Seçim Kurulu'nun, 7 Haziran'da yapılacak milletvekilliği genel seçimleri için geçici milletvekili aday listeleri, Resmi Gazete'nin son mükerrer sayısında açıklandı. 20 siyasi partinin seçime girmeye hak kazandığı karara göre, Türkiye genelinde 166 bağımsız milletvekili adayı bulunuyor. CHP ve AK Parti'nin milletvekili aday listelerindeki değişiklik dikkat çekerken, YSK seçime girecek partileri şöyle sıraladı:

Adalet ve Kalkınma Partisi,Anadolu Partisi,Bağımsız Türkiye Partisi,Cumhuriyet Halk Partisi,Demokrat Parti,Demokratik Sol Parti,Halkın Kurtuluşu Partisi,Halkların Demokratik Partisi,Komünist Parti,Milliyetçi Hareket Partisi,Saadet Partisi veVatan Partisi 85 seçim çevresinde,Hak ve Özgürlükler Partisi 75 seçim çevresinde,Merkez Partisi 73 seçim çevresinde,Liberal Demokrat Parti 58 seçim çevresinde,Doğruyol Partisi ve Yurt Partisi 56 seçim çevresinde,Toplumsal Uzlaşma Reform ve Kalkınma Partisi 55 seçim çevresinde,Hak ve Adalet Partisi 43 seçim çevresinde sandık başına gidecek.

DİYARBAKIR'DA 2 İSİM DEĞİŞTİ

Buna göre, CHP'nin 7 Haziran'da YSK'ya sunduğu listede yer alan Diyarbakır 5. sıra milletvekili adayı Mahmut Aziz Şeran geçici listede yer almadı. Şeran'ın yerine Vahit Yiğit, 10. sıradan Veysi Ergün'ün yerine de İlhan Baran aday gösterildi. CHP, Diyarbakır'da boş olan 11. sırada ise Mehmet Salih Günel'i aday gösterdi. CHP, Iğdır'da da boş olan 2. sıradan da Seyfettin Artantaş'ı aday gösterdi.

MERSİN'DE 9. SIRA DEĞİŞTİ

CHP'de Mersin'de rahatsızlığı nedeniyle adaylıktan çekilen iş adamı Mustafa Baysan'ın yerine kimin geçeceği merak konusuydu. Ancak geçici listede Mustafa Baysan'ın 4. sırada isminin henüz değişmediği görüldü.
Mersin'de 9. sıradan aday gösterilen Ali Koç'un yerine Avukat Semra Kabasakal aday gösterildi. Yine Siirt'te adaylıktan çekilen Cindi Eren'in 2. sıradaki yerine, geçici listeye göre henüz yeni bir isim getirilmedi.

MUŞ'TA DEĞİŞİKLİK

Muş'ta 2. sıradan aday gösterilen Fevzi Gümüş geçici listede yer almadı. Gümüş'ün yerine, Genel Merkezde danışmanlık yapan iletişimci Ali Haydar Fırat aday gösterildi. Ancak Fırat'ın da isminin değişeceği ifade ediliyor.

TUNCELİ'DE EROL YERİNE KEMAL YAŞAR ATMIŞ

Kılıçdaroğlu'nun da memleketi Tunceli'de 2. sıra milletvekili adayı Gürsel Erol'un adaylıktan çekilmesi üzerine, Tunceli'de 2. sıradan Kemal Yaşar Atmış geçici listede aday gösterildi.CHP listesinde üç büyük şehir; İstanbul, Ankara ve İzmir sıralarında değişiklik olmadı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir İkinci Bölge 2. sıradan seçime girecek.


AK PARTİ'NİN LİSTESİNDE DE DEĞİŞİKLİK

Yüksek Seçim Kurulunun, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimi geçici aday listeleri açıklandı. AKP'nin Batman 2. sıra adaylığından çekilen Mehmet Emin Ekmen'in yerine geçici listede Ahmet İnal'ın adı yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.