Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

AK Parti toparlanmalı

AK Parti toparlanmalı

AK Parti, 31 Mart ve 23 Haziran mahalli seçimlerini iyi analiz etmeli. Analizi “miras yedi” AK Partililere yaptırılmamalı. Çünkü onların vereceği her malumat kendi çıkarları doğrultusunda olur. Milletvekili ve Belediye başkanların seçimlerinde merkeze sundukları adaylar genellikle ahbap çavuş, getirim ve çıkar ilişkisine dayanmaktadır. Atamalarda da cemaat, ahbap çavuş ilişkisi doludizgin devam etmiş ve halen devam etmektedir. 

Bu bağlamda diyoruz ki  “miras yediler” takibe alınmalı, belediyelerin ve diğer kurumların yapacağı ihalelerde onlar izlenmeli rant ve çıkar sağlamaları önlenmeli.

Belediyeleri büyük borç altına sokup o şekilde teslim eden belediye başkanlarının icraatı incelenmeli ve sonuç halka açıklanmalı. Halk büyük borç ile belediyeleri teslim eden başkanlardan başkanlığı döneminde olduğu gibi şimdi de şikâyetçidir.

Mirasyediler partiden süratli bir şekilde tasfiye edilmeli. Çünkü onlar Sayın Cumhurbaşkanını dahi dinlememektedirler. Cumhurbaşkanı ehliyet liyakat sahibi kimseleri aday gösterin diye bas bas bağırıyor. Onlar da önceden ahbap çavuş ilişkisine rant ve çıkar hesap ederek tespit ettikleri kimseleri merkeze sunmuşlardır. Milletvekili ve belediye adayları genellikle böyle olmuştur. Halk, falan adayın biz milletvekili olmasını istemiyoruz dediği halde aday gösterilmiştir.  Konya- Ereğli Karaman halkı gösterilen adayı istemedikleri halde zorla bu adaylar halka dayatılmıştır. Öyle olmadı mı?  

Memur alımında güvenlik soruşturulması yapılırken memur adayının bir yakını FETÖ’cü ise o aday sözlü imtihanda kaybetmiştir. Hâlbuki hukukta suç ferdidir, hiç kimse bir başkasının suçundan dolayı cezalandırılamaz. Bu hukuk prensibi yok sayılmıştır. Hiç kimsenin hukukun köşe taşlarını yerinden oynatmaya hakkı yoktur; bundan vazgeçilmeli. 

İstanbul sözleşmesinden hükümet derhal imzasını çekmeli. Türk aile hukukunun temellerini sarsmağa hiç kimsenin hakkı yoktur. Nafaka ile ilgili hükümler hukuka uygun olarak ivedilikle yeniden düzenlenmeli. Hayat boyu nafaka olamaz; feministlerin düşüncesine heva ve hevese göre hukuk oluşturulamaz, derhal bundan vazgeçilmeli, 15-17 yaşları arasında evlenip çoluk çocuk sahibi olanları tecavüzcülerin içinde tutmak insanlık dışı bir muameledir, onlar derhal serbest bırakılmalı. 

Belediyelerin STK ile ilişkileri yeniden düzenlenmeli, belediye başkanları onlara hukuka aykırı olarak yardım yapmışsa  soruşturma açılmalı. Vakıflara yardım da bu çerçevede değerlendirilmeli.

Hükümete yakın medyanın durumu iç açıcı değil. Seçim öncesi attıkları başlıklara bakın. Diğer partilere verilen oylar HDD’ye ve PKK’ya verilmiş sayılır. CHP adayının seçimi kazanması Yunanistan’ı ve haçlıları sevindirir. Yahu bu insanlar hikmet yoksunu mu nedir? Diğer partiler AK Parti gibi yasal parti değil mi? Bu şımarıklık ve pervasızca bu sözler nedir Allah aşkına? Onlara ne yapıyorsun arkadaş diyen yok mu?

 Milletin Beka sorununu partinin beka sorunu ile özdeşleştirilme izleminden vazgeçilmeli. HDP tehlikeli bir parti ise kapatılmalı, kapatılmadığına göre o partiye oy veren vatandaşlara terörist damgası vurma izlemi söylemlerinden vazgeçilmeli ve korku ve endişeye dayalı dil bırakılmalı. Halk bir partinin yaptığı icraata ve yapacağı projelerini ve gösterdiği adayları dikkate alarak oy verdiği unutulmamalı. 

Türkiye artık eski Türkiye değil,  bu sebeple halk körü körüne parti tutmamaktadır. Hayat kalitesinin artıp artmadığına da bakar. O sebeple 3600 ek gösterge daha fazla geciktirilmemeli, orta sınıfı siz çökertirseniz hükümetin ayakta durması mümkün değil. Çünkü halkın alım gücünün zayıflaması ticari hayatın zayıflaması demek, yatırımların sekteye uğraması ve binlerce konutun elde kalması demektir. 

Muhalefetin elindeki belediyelerin çalışması sekteye uğratılmamalı. Madem “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” Bu ilkeye sadık kalınmalı. Hükümetin vesayetçilere, “her şey sandık değildir,” diyenlere sandığı göstermektedir.  Bu durumda muhalefetin elini kolunu Ticaret Bakanlığı’nın çıkardığı bir yasa ile siz belediye başkanlarının elini kolunu bağlarsanız, ileri sürdüğünüz ilke ile ters düşersiniz, inandırıcılığınız ortadan kalkar…

Bakanlıklarda ve AK Parti’nin elindeki belediyelerde bir cemaat öteden beri hızlı bir şekilde yapılanmaktadır. Bu tehlikeli durum acilen önlenmeli iş işten geçerse 20- 30 sene sonra ikinci bir FETÖ ile bu aziz millet karşı karşıya gelebilir.

Atamalarda ehliyet ve liyakat dikkate alınmalı, Sayın Cumhurbaşkanı %’de 52 oy almıştır. İşte atamalarda bu durum dikkate alınmalı. Siz bunu dikkate almazsanız, yeni yeni partiler kurulur.

 AK Parti bu hususları dikkate almayıp toparlanmazsa 2023 Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde ve ertesi yıl yapılacak mahalli seçimlerde veya yapılacak bir erken seçimde AK Parti’nin seçimleri kaybetmesi mukadder olacağı açıktır. Hoşça kalın. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR