Kılıçdaroğlu’na Suç Duyurusu

Kılıçdaroğlu’na Suç Duyurusu

Konya’nın Kulu ilçesinde, AK Parti İlçe Teşkilatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Kulu İlçe Başkanı Mehmet Talayhan ve ilçe teşkilatı mensupları Hükümet Konağı önünde basın açıklaması yaptı. Mehmet Talayhan yaptığı açıklamada, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu yaptığı konuşmalar ve sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanımız, partimizin kurucu Genel Başkanı ve AK Parti hareketinin siyasi lideri Recep Tayyip Erdoğan’a asla kabul edilemeyecek hakaretlerde bulunmuştur. Bu ülkede siyasi nezaketten yoksun, siyasi ahlaktan yoksun bir profil olarak sayın Cumhurbaşkanımız için kullandığı ‘Diktatör bozuntusu’ lafını kendisine iade ediyoruz ve söylemlerini kınıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde 27 milyon seçmenin teveccühü ile yüzde 52 oy almış ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde milletin oyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olmuştur. Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanımıza karşı kullanmış olduğu yakışıksız, edebe ve hukuka aykırı bu ifadelerin karşılığında partili üyelerimize suç duyurusunda bulunmak üzere buradayız. Kulu AK Parti ailesi olarak siyasi ahlaktan yoksun bu üslubu ret ediyoruz. Kılıçdaroğlu’nun bu hakaretleri sadece sayın Cumhurbaşkanımıza değil, ona oy veren seçmene, millete ve millet iradesine bir hakaret olduğu herkes tarafından bilinmelidir" dedi.

Açıklamanın devamında Talayhan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Kılıçdaroğlu tarafından yapılan hakaret neticesinde bu konuyla alakalı olarak ilçe kurul yönetimimiz, kadın kolları ve gençlik kolları mahalli başkanımızla beraber savcılığımıza suç duyurusunda bulunduk. Aşağı yukarı 100-150 civarında bir katılım oldu. Bunlarla ilgili olarak artık adliyeye intikal etti. Konu bundan sonrasında adli makamların yapacağı iştir” ifadelerine yer verdi.

Basın açıklamasının ardından partililer adliyeye girerek, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.