AK Parti Konya'da temayül heyecanı

AK Parti Konya'da temayül heyecanı

AK Parti Konya İl Başkanlığı Temayül Yoklaması yaptı. AK Parti İl Başkanı Musa Arat, "Seçim sonuçlarının hiçbir aday adayımızı yolundan döndürmeyeceğini biliyoruz" dedi

AK Parti Konya İl Başkanlığı Temayül Yoklaması'nı gerçekleştirdi. Dün Selçuklu Belediyesi Uluslar Arası Spor Salonu Ve Kongre Merkezi'nde yapılan Temayül Yoklaması'na AK Parti İl Başkanı Musa Arat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe belediye ve teşkilat başkanları, kadın ve gençlik kolları, aday adayları ve 3 bin 469 delege katıldı. Saat 10'da başlayan Temayül Yoklaması 15.00'da sona erdi. Saat 16.00'da yapılan sayımın ardından sonuçlar Ankara'ya gönderildi. Programda konuşan AK Parti İl Başkanı Musa Arat, seçimlerin karşılıklı saygı ve hoşgörü içerisinde geçtiğini belirterek, "Bugün burada tam bir demokrasi bayramı yaşıyoruz diyebilirim. Her adayın birbirine karşı olan saygısı ve muhabbeti seçimlerin bir bayram havası olarak geçmesini sağlıyor. Bu ülkeye, millete, AK Parti'ye hizmet etmek için sadece milletvekili olmaya gerek yok. Tabi seçim sonuçlarının hiçbir aday adayımızı yolundan döndürmeyeceğini biliyoruz" diye konuştu.

DEMOKRASİ ŞÖLENİ YAŞIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, "Adeta bir demokrasi şölenini yaşıyoruz. Daha hiçbir siyasal partinin seçime yönelik çok ciddi bir çalışması olmadığı bir süreçte, AK Parti'de büyük bir hareketlilik var. 200'den fazla aday adayımızla partimiz seçimlere hazırlanıyor. Şu anda da Temayül yoklamasını gerçekleştiriyoruz. Sandıklarımız kuruldu. Aday adaylarımız burada. Barış ve kardeşlik ortamında herkes kendini tanıtıyor. Tanıtım programlarından sonra şimdi AK Parti delegeleri, mahalle temsilcileri, yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları yani tüm teşkilat kademeleri burada oy kullanıyor. Konya'da çok güçlü aday adaylarıyla şu anda seçime hazırlanıyor AK Parti. Yine Konya'yı en iyi şekilde temsil eden bir milletvekili listesi ile seçime gideceğini düşünüyoruz. Konya olarak bu seçimde özel bir sorumluluğumuz var. Başbakanımız listemizin başında ve Konyamızın gururu olarak seçimlere giriyor. Bu da Konya'nın sorumluluğunu artırıyor. Tüm Konyalı hemşehrilerimizin parti ayrımı gözetmeden, Başbakanımıza tam destek vermesini isteyeceğiz. Seçimlerde bunun için hep birlikte gayret göstereceğiz. En iyi neticeyi bu adaylarımızla birlikte alacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ŞİDDETE SEYİRCİ KALMAYACAĞIZ

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Lütfiye Poçanoğlu ise, kadın hakları ve kadına yönelik şiddet ile ilgili bir açıklama yaparak, "Kadına yönelik her türlü şiddetin, acı ve ızdırap veren, yaşam hakkını tehdit eden, temel bir insan hakkı ihlali olduğuna, toplumu derinden yaralayıp, zayıflattığına, aile birliğini zedeleyip, anne ve çocuk sağlığını bozan son derece önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna, kadına yönelik şiddetin katı töre, gelenek gibi gerekçelerle asla meşrulaştırılamayacağına inanıyoruz. Hayat arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, annemiz geleceğimizi emanet ettiğimiz evlatlarımız, kadınlar, bu toplumun yarısını oluşturan erkeklerle aynı haklara sahip bireylerdir. Bu nedenle kadına yönelik şiddete ortak olmayacağız, seyirci de kalmayacağız. Kadına yönelik şiddete son vermek için el ele verelim" şeklinde konuştu. Temayüle 184 aday adayı girdi. Yoklamada 3 bin 469 teşkilat mensubu oy kullandı. Bu yıl ilk defa sonuçlar açıklanmayacak.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.