Konya'ya borcumuzu ödüyoruz

Konya'ya borcumuzu ödüyoruz

AK Parti Konya İl Başkanlığı'nın kongresine katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Konya'ya 23 milyar liralık yatırım yaptık. Biz yaptığımız çalışmalarda Konya'ya olan borcumuzu ödüyoruz" dedi

AK Parti Konya İl Başkanlığı'nın 5. Olağan Kongresi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongreye, Hamas Lideri Halid Meşal, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu ve Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Eski İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Milletvekilleri, merkez ve ilçe belediye başkanları, parti üyeleri ve çok sayıda parti üyesi katıldı. Tek listenin yer aldığı kongrede AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat oldu.

KONYA SAHİP ÇIKTI

Kongrede açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Milli iradeyi ne zaman göstersek Konya yanımızda oldu. Konya hiçbir zaman başını eğmedi. Mücadele etti. 1980 yılında İsrail Kudüs'ü işgal ettiğinde Konya sokağa çıktı. Bu mitingi bahane edenler ülkeyi karıştırmak istedi. Erbakan Hoca'ma selam söylüyorum, Allah onlardan razı olsun. Konya ayaktaysa bu dava ayaktadır. Nerede mazlum varsa Konya sahip çıkmıştır. Biz, hiçbir şeyden korkmadık. Hainler Konya'ya geldiğimizde darbe girişiminde bulundular. Amaçları küresel adalet diye bağıran Türkiye'nin önünü kesmekti. Bunun nesabı verecekler" dedi.

2-2.20141228110758.jpg

HESABINI VERECEKLER

"Çatı adayı çıkaranlar şimdi de 2015 seçimlerine hazırlanıyor" diyen Davutoğlu şunları kaydetti: "Hiç önemli değil, korkmuyoruz. Topyekün gelsinler, kimle işbirligi yapıyorlarsa yapsınlar, milli irade yine sahip çıkacaktır. Konya'dan 2015 seçimlerinde yeni bir rekor bekliyoruz. Yüzde 80'i geçeceğiz. Biz ilçe ilçe gezdik çalıştık onlar ise daha bir Şişli'nin hakkından gelemedi. Onları her seçimde vuruyoruz. Onlar ise iktidara geldiğinde milleti vururlar. Kılıçdaroğlu, bunun hesabını versin. Kimler imza attı, kimler tehdit etti hepsi ortaya çıksın. Seçime girilirken kapalı kapılar ardından işler çevirmeye başladılar. Paralel cephe ile yaptıkları işbirliğini de söylesinler. İşbirlikçiler cezasını çekecek. Çünkü millet oynanan oyunu görmüştür. Milletin hesabından kaçamayacaklar. Konya, milli birliğe en güzel örnektir. Cihannbeyli, Kulu ve Yunak'taki tabloyu Türkiye'de görmek istiyorum. Konya, maneviyat, ticaret ve bilimin merkezidir. 23 milyar liralık yatırım yapıldı. YHT seferleri açıldı. Artık 4 saat 15 dakikada İstanbula gidiliyor. Hayırlı olsun" diye konuştu.

REKOR BEKLİYORUZ

Konya'nın ticaret merkezi haline geleceğini kaydeden Davutoğlu, "2 hat ile akdeniz'e bağlayacağız. Antalya, Kayseri, Aksaray ve Nevşehir ile Karaman, Osmaniye, Gaziantep, Mersin bağlanacak. Konya Türkiye'in n büyük lojistik merkezi haline gelecek. KOP projesi ile Konya çok daha fazla bereketlenecek. Konya'ya 4 üniversite açtık. En fazla üniversitesi olan 4'üncü şehir oldu. Bilim Merkezi de açıldı. Artık Konya, irfan diyari olacak. OSB sayısı da 3'ten 7'ye çıktı. Konya tarih yazacak inşallah hastane ve gençlik merkezleri çoğalıyor. Karapınar'a güneş enerji sisemi kurulacak. Bunlar bizim Konya'ya borcumuzdur. Konya'dan güç alarak ayrılmak istiyorum. Konya'ya hizmet etmiş bütün gönüllüre teşekkür ediyorum. Bütün İslam dünyasının gücüdür Konya. Musa arat'a teşekkür ediyorum. Geçmiş seçimlerde büyük şehirlerde birinci olduk. Haziran ayında yüzde 80'i geçeceğiz. Milli iradeyi sahip çıkmak gerektiğinde yinesahip çıkacaksınız Allah sizden razı olsun" diyerek konuşmasını tamamladı.

TÜRKİYE GÜÇ KAYNAĞIMIZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu eli birlikte kongreye katılan Hamas Lideri Halid Meşal ise, "Konya, kahramanlar şehridir. Konya, lider doğuran bir şehirdir. Filistin'den sizlere selam olsun. Gazze'deki ambargonun kaldırlması için Türkiye'den 9 kişi şehit olmuştur. Rabbim tüm İslam aleminin şehitlerine rağmet eylesin. Hamas lideri olarak İslami Hareket'in liderlerinin de selamları var. AK Parti ve Türkiye'yi bize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederim. Çok duyguluyuz. Güçlü bir Konya ve Türkiye, güçlü bir Filistin demektir. Zafer yolunda Allah bizimle beraberdir. Türkiye'de tüm Müslümanlar için bir güç kaynağıdır. Geçmiş tarihte yüzyıllar boyunca Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı nasıl koruduysa, yine aynı şekilde hepbareber kurtaracağız. Benim için bu kongreye katılmak bir şereftir" açıklamasında bulundu.

İKİNCİ MARMARA BÖLGESİ OLACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da, milli irade ve Yeni Türkiye için yola çıktıklarını söyledi. Son 12 yılda Türkiye'yi gelişmiş bir ülke konumuna yükselttiklerini söyledi. Başbakan Davutoğlu ile Türkiye'nin gücüne güç katacağını kaydeden elvan, "Bizi bu yolculuğumuzdan kimse alıkoyamayacaktır. Önümüze çok engeller çıktı ama sizin desteğiniz sayesinde her şeşin hakkından geldik. 17-25 Aralık'ta darbe girişiminde bulundular ama başaramadılar. Başaramayacaklardır. Allah şahit hiçbir zaman milletimizin iradeseni yere düşürmedik. Konya'yı da ikinci Marmara bölgesi yapacağız. Konya'yı bir marka şehir haline getireceğiz" diye konuştu.

TANITIM MÜZİĞİ BEĞENİLDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Konya'nın Mevlana şehri olduğunu hatırlattı. Konya'nın gelişiminde katkısı olan herkese teşekkür eden Akyürek, "Görevi devreden Ahmet Sorgun'u da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Musa Arat kardeşimizin de başarılı işler yapacağını biliyoruz. Arat, kardeşimizin sorumluluğu artmıştır. Çünkü; Konya Başbakan'a sahiptir. Bu bilinçle hep birlikte çalışacağız" ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin Haziran 2015’te yapılacak olan genel seçimlerde kullanacağı ve Ahmet Davutoğlu’na atfen yazılan 'Bir Yiğit Adam' isimli şarkı da Ayna Grubu tarafından tanıtıldı. Şarkının sözleri Kiziroğlu Mustafa Bey şarkısından uyarlama.

BERKHAN PARLAK-MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum