Emre Özgül

Emre Özgül

AK Parti Konya'da kan kaybetti mi?

AK Parti Konya'da kan kaybetti mi?

AK Parti Konya 56.İl Divan Meclisi Toplantısını yakından takip ettim. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın da katıldığı meclis toplantısında dikkatimden kaçmayan en önemli şey, Konyalı vatandaşların eskiye oranla AK Partiye olan heyecanının kalmayışıydı.

**

Peki neden? Yapılan selamlama ve protokol konuşmalarında Davutoğlu'na yağdırılan övgüler sadece Konya halkının içinin rahatlaması için miydi? Sayın Erdoğan'a ithafen söylenen “Baki davanın fani lideri” ifadesi Konya'da büyük tepki oluşmasın diye mi söylendi? Bakın! Erdoğan bile geçici iken Davutoğlu nasıl geçici olmasın mesajı mı verildi? AK Parti ve üyeleri davasına gerçekten bu kadar sadık mı? Sadık ise Allah hepsinden razı olsun.

**

Oysa düşünüyorum da vatandaş, Sayın Cumhurbaşkanı “ne yapmışsa doğrudur” derdi ve demeye de devam ediyor. “Biz onu görünce salavat getiriyoruz” diyen vekiller vardı. Nasıl oldu da Erdoğan, AK Parti yöneticileri ve siyasileri tarafından bir anda baki davanın fani lideri durumuna getirildi. Vatandaş tarafından da ölümsüzleştirilen karizmatik liderin böyle anılması... Sizce de bir çelişki yok mu ortada?

**

Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş ve Ahmet Sorgun'un, Bakan Lütfi Elvan'ın İl Başkanı Musa Arat'ın gözünde Konya ile ilgili bir korkusu mu var? sorusu aklıma gelmedi değil. Üstüne basarak yineledikleri “Liderimiz Erdoğan, Değerimiz Davutoğlu” söylemini bile dile getirirken Konyalı vatandaşların vereceği tepkiden çekindikleri, onlara karşı mahcubiyetleri olduğu apaçık ortada.

**

Vatandaş eskisi gibi umutlu, heyecanlı değil. Bu sadece kendi gözlemim. Ama yine diyorum: “Görmedik mi yapılan onlarca şeye rağmen yazılan ve çizilenlerin doğru olduğu halde, ülkemizde gerçeği yansıtmadığını.” 

 

Türkiye'de Rize'den sonra AK Partiye verilen oy oranı bakımından ikinci sırada olan Konya'nın ve vatandaşının Davutoğlu'nun görevden alınmasından sonra AK Parti için mücadelesinin azalacağını düşünüyorum. Vatandaştan ise özellikle şunu duyuyorum: “AK Parti öylesine zeki bir değeri harcadıysa biz vatandaşların hali yaman” Bu söylemler düşüncelerimi sanki biraz daha güçlendiriyor. 

**

Damarlarımı kessen kanım Recep Tayip Erdoğan için akar diyen bazı Konyalı vatandaşlar, Davutoğlu'nun görevine son verilmesinden sonra da aynı şeyi düşünüp rahatlıkla dile getirebilecek mi? Doğrusu onu da çok merak ediyorum.

 

Son yazımda “Konya'da neler olacak” demiştim bunu sindiremeden Valiler kararnamesi ile Sayın ve çok değerli Valimiz Muammer Erol beyin merkeze alındığı haberini aldık. Konya, Davutoğlu'ndan sonra önemli bir değerini daha yitirdi. Vali Erol, bu kararın kendi şahsi isteği olduğunu söylese de akıllardaki soru işaretleri ve özellikle vatandaşın üzüntüsü kolay bitmeyecek.

**

Harcamalar artıyor! AK Parti Konya yönetimi de nasibine düşeni bekliyor. “Bakalım ve görelim Konya'yı bundan sonra neler bekliyor” demiyorum. Çünkü böyle deyince işler bir türlü rast gitmiyor.

Selam ve dua ile... Sevgiyle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Emre Özgül Arşivi
SON YAZILAR