AK Parti Konya İl Başkanlığı referandum çalışmalarını sürdürüyor

AK Parti Konya İl Başkanlığı referandum çalışmalarını sürdürüyor

AK Parti Konya İl Başkanlığı Cumhurbaşkanlığı Sistemi Halk Oylaması için saha çalışmalarını sürdürüyor.

İlçe gezilerine AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Başkan Yardımcıları Nurettin Akmeşe, Edip Emre Görgülügil, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Lütfiye Poçanoğlu ve parti mensupları katıldı. Gün boyu Cumhurbaşkanlığı Sistemi Halk Oylamasında Konya'dan en yüksek EVET'i alabilmek için Ilgın, Doğanhisar, Derbent, Hüyük, Beyşehir ve Derebucak'ta çalışmaları aralıksız devam etti.

Daha önceki dönemlerde Cumhurbaşkanlarının hatalarından halkın etkilendiği, birçok krize yol açtığı o dönemlerden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bu krizlerin önüne geçeceğini belirten İl Başkanı Musa Arat, "Darbelerden kurtulma adına gerçekten ülkemizi geleceğe taşımak adına genç kardeşlerimiz, evlatlarımız ve torunlarımız için daha yaşanılabilir bir ülke bırakma adına bu anayasayı değiştirmeliyiz" dedi.

İl Başkanı Musa Arat, başkanlık sisteminin daha önceden Turgut Özal'ın Süleyman Demirel'in de savunduğu bir sistem olduğunu dile getirirken anayasanın değişecek 18 maddenin içerisinde hemen yürürlüğe girecek maddelerin olacağını söyledi. Özellikle HSK'nın değişmesi gerektiğini belirten Arat "Gördünüz yargı sistemi önüne gelen dosyayı önce FETÖ'ye gönderiyor. Oradan gelen cevaba göre başlıyor doğramaya böyle bir sistem kurulmuş. Sınav soruları çalınmış, insanlar belli merkezlere yerleştirilmiş ve öyle kurulmuş bir sistemle yargı tamamen FETÖ'nün emrine geçmiş. Şimdi onu düzeltiyoruz ve yargıyı bağımsızlaştırıyoruz" diye konuştu.

Bazı sözlerle milletin kafasını karıştırmaya çalışanların olduğunu belirten Musa Arat, "Beş artı beş toplam on yıl kesintisiz hizmet olacak. On yıldan sonra istersen dünyanın en iyi yöneticisi bile olsan seni emekli ettim diyen bu sistemin neresi diktatörlük. Bütün yetkiyi kullanan ama vatana ihanet dışında başka sorumluluğu olmayan bir makam... Bakarsanız Cumhurbaşkanımız fedakarlık ediyor. Hiç vatana ihanet ettim diyeni duydunuz mu? Dolayısıyla yeni sistemde Cumhurbaşkanı yaptığının hesabını verecek. Halkın iradesinin üstünde güç olmayacak" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.