Ak Parti Kongrelerinde Tek Liste Talimatı

Ak Parti Kongrelerinde Tek Liste Talimatı

AK Parti Aydın 61. İl Danışma Meclisi’nde konuşan İl Başkanı Mehmet Sadık Atay, il ve ilçe kongrelerine tek liste haline gideceklerini söyledi. Aydın’da ilçe kongrelerini 30 Kasım 2014'e kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirten Atay,...

AK Parti Aydın 61. İl Danışma Meclisi’nde konuşan İl Başkanı Mehmet Sadık Atay, il ve ilçe kongrelerine tek liste haline gideceklerini söyledi. Aydın’da ilçe kongrelerini 30 Kasım 2014'e kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirten Atay, tek liste dışına çıkan ilçelerde parti genel merkezinin yaptırım uygulayacağını bildirdi.

Tek liste dışında kongre yapacak ilçelerde seçime gidilmemesi veya kongrenin iptal edilmesi yönünde karar alınabileceğini belirten AK Parti İl Başkanı Atay, “Partimiz, 31 Aralık'a kadar ilçe kongrelerini tamamlamamızı istiyor. Biz 30 Kasım'a kadar bitirmek istiyoruz. 2015 seçimi ve 2023 vizyonunun ehemmiyetini anlamadan bu kongrelere hazırlanmamalıyız. İl kongresinin tarihini genel merkez belirleyecek. Türkiye’de AK Parti, tüm kongrelerine tek listeyle gidecek. Bu demokrasi mi diyeceksiniz. Biz eylül ayında genel başkanımızı hep beraber, birlik beraberlik içerisinde nasıl seçtiysek, aynı şekilde tüm Türkiye’de kongrelere aynı şekilde birlik içerisinde tek listeyle gidilecek. Bu, genel merkezimizin almış olduğu MYK ve MKYK kararıdır.” dedi.

Aday aday sürecinden sonra belirlenecek bir adayla kongrelere gidileceğini aktaran Mehmet Sadık Atay, “Bizim partimizde ilçe ve il kongrelerine, şu süreçler içerisinde birçok arkadaşımız aday adayı olabilir. Yerel seçimler gibi düşünün. Partimizin belirlediği adayla devam edeceğiz. O gün hep beraber, fire vermeksizin biz o duruşumuzu göstereceğiz. Böyle olmazsa bu sefer kararlıyız, gerekirse problemli ilçelerde kongre yaptırmayız, kongreyi iptal ederiz. Bu bir tercih değil, partimizin birlik beraberlik ve konsensüs noktasında hareket etmesinin teminatıdır. Genel merkezin kararı budur. Kongrelere tek liste gideceğiz, hangi aday olursa onu seçeceğiz. Bütün kongrelerde böyle olacak.” şeklinde konuştu.

Aydın Kültür Merkezi’ndeki danışma meclisi toplantısı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.