Ak Parti Grupbaşkanvekili Bostancı’dan Anayasa Komisyonunda Yaşanan Tartışmaya İlişkin Açıklama

Ak Parti Grupbaşkanvekili Bostancı’dan Anayasa Komisyonunda Yaşanan Tartışmaya İlişkin Açıklama

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Milletvekilleri arasında zaman zaman itişip kakışmalar yaşanıyor ama milletvekili olmayanların da olaya karıştığına ilişkin bazı görüntüler var, onları değer...

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Milletvekilleri arasında zaman zaman itişip kakışmalar yaşanıyor ama milletvekili olmayanların da olaya karıştığına ilişkin bazı görüntüler var, onları değerlendireceklerdir muhakkakki, görüntüler var. Bakılacak, hukuk ne gerekiyorsa o yapılacak" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AK Parti Genel Merkezi’nde gazetecilerin sorularını cevapladı. TBMM Anayasa Komisyonu’nda çıkan tartışmaya ilişkin bir soru üzerine Bostancı, "Zaman zaman meclisteki komisyonlarda konunun mahiyetine göre tansiyonun yükseldiği toplantılar olabiliyor, geçmiş dönemlerde buna benzer sahneler yaşanmıştı. Bunları tabi hiç kimse istemez, parlamento bu tür meselelerin rasyonel bir şekilde tartışıldığı, konuşulduğu mekandır. Herkesin buna dikkat etmesi gerekir. Ancak dün de istenmeyen bir tablo ortaya çıktı. Anayasa Komisyonunda görüşmeler sürerken yüksek sesle müdahaleler ve sonrasında bir arbede durumu ortaya çıktı. Burada sorumlusu şudur, budur şeklinde bir değerlendirme yapmayı uygun bulmam. Esasen parlemanto varlığı çerçevesinde bakmak lazım olaya. Onlar yaptı bunlar yaptı değerlendirmesi ayrı bir bahis. fakat hem akıl hem parlamento geleneği bu konuların bir daha yaşanmaması için herkesin üzerine bir yükümlülük getiriyor, ümit edirim böyle bir sorumluluk anlayışıyla pazartesi yine usulet ve suhuletle bu meselelerin konuşuruz" ifadelerini kullandı.

Başka bir gazetecinin, "Kimin yaptığı önemli değil dediniz, ciddi yumruklaşmalar sözkonusu bunun için mecliste yapılabilecek ya da alınabilecek önlem, yaptırım olacak mı?" sorusunu Bostancı, "Şimdi onların değerlendirilmesi yapılıyor tabi ki, milletvekilleri arasında zaman zaman itişip kakışmalar yaşanıyor ama milletvekili olmayanların da olaya karıştığına ilişkin bazı görüntüler var, onları değerlendireceklerdir muhakkakki, görüntüler var. Bakılacak, hukuk ne gerekiyorsa o yapılacak. Milletvekili danışmanlarının bir sonraki toplantıya katılmaması yönünde talepte bulunduklarına ilişkin açıklama var, o talepleri biliyoruz, bunları konuşacağız" şeklinde cevapladı.

Yaralı vekillerin durumunun sorulması üzerine Bostancı, "Öyle ciddi bir yaralanma yok, sonuçta vekil olan insanlar sorumluluk sahibi insanlar, öfkeli de olsalar kızgın da olsalar, öfkelerini bir yerde kontrol etmeyi biliyorlar. Dolayısıyla çok dramatik bir tablonun oluştuğu söylenemez. Ama her ne olursa olsun itişip kakışma bile doğru değildir, kabul edilemez" dedi.

Bir gazetecinin, "Süreç toplantı kavgalı başladı, süreç yara aldı mı?" sorusuna Bostancı, "Hayır hayır onu, muhakkak herkes takkesini önüne koyup düşünecek, bu işleri parlamentonun konuşma iradesi elbette vardır, muhakkak anayasa komisyonunda bu iş görüşülecek ve bir yere bağlanacaktır. Buna da bütün vekillerin uyacağı, uyması gerektiği hususlar açıktır" karşılığını verdi.

Mayısın ikinci haftası diye bir takvim açıklanmıştı, süreç uzayacak mı?" sorusunu Bostancı, "Ona bakarız, komisyon tamamlandıktan sonra bakarız" şeklinde cevapladı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.