Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: Hakan Şükür Bu Sefer Kafasızlık Yaptı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin: Hakan Şükür Bu Sefer Kafasızlık Yaptı

AK Parti Karabük il teşkilatının düzenlediği bayramlaşma törenine katılan Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin gündeme dair açıklamalarda bulundu. AK Parti İl binasının bulunduğu Kemal Güneş Caddesi üzerinde...

AK Parti Karabük il teşkilatının düzenlediği bayramlaşma törenine katılan Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin gündeme dair açıklamalarda bulundu. AK Parti İl binasının bulunduğu Kemal Güneş Caddesi üzerinde yapılan bayramlaşma töreninde partililer uzun kuyruk oluşturdu. Partililerle tek tek bayramlaşan Şahin, bazı çocuklara da bayram harçlığı verdi.

Bayramlaşma töreninde parti binası önünde vatandaşlara hitap eden Şahin, Amerika’nın, menfaati için Gazze’deki katliama ses çıkarmadığını belirterek, “Ramazan Bayramı'nın birinci günü sadece sevinci ve mutluluklarımızı paylaşmayı arzu ederdik. Ama maalesef acıları, üzüntüleri, vahşetleri ve katliamları paylaşmak zorundayız. Sorumlusu kim? Gazze'de Filistinli Müslümanların üzerine bomba yağdıran İsrail mi? Evet sorumludur. Ancak rahmetli Necip Fazıl'ın 'Bir Adam Yaratmak' isimli eserinde 'Eğer hırsız ciğerini söküp almaya gelmişse, ciğerine soracaksın, ne suç işledin diye' diyor. İslam aleminin böylesine sıkıntılı dönemde eğer şu Ramazan Bayramı’nı, bayrama yakışır bir şekilde kutlayamıyorsa başkalarını suçlamaktan önce kendisine bakmalı, aynaya bakmalıdır. Neden bunlar bizim başımıza geliyor diye düşünmeli. Kardeş olduklarını söyleyenler ve aynı dine inandıklarını söyleyerek, Allahu Ekber diyerek birbirlerinin boğazlarına sarılıyorsa başkalarına suçlamadan önce Müslümanlar kendilerine dönmeli ve aynaya bakmalı. Dileğimiz, duamız, bu yaşananlar Müslümanların şuurlaşmasına, kendine gelmesine, bir ümmet olduklarının şuuruna varmalarına vesile olur. Bir ve beraber hareket etmedikçe, birbirleriyle uğraşmayı bırakarak hasımları varsa onlarla uğraşacak gücü elde etmedikçe bu belalardan başları kurtulmayacak." dedi.

Daha sonra parti binasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Şahin, Suriye tarafından açılan ateş sonucu Şanlıurfa'da şehit olan 3 Mehmetçik için ise gerekenin yapılacağını belirterek, “Suriye tarafından açılan ateş sonucu şehit verdiğimiz askerler var. Bu konu ile ilgili Genelkurmay Başkanlığımızın yaptığı açıklamanın dışında söyleyeceğim bir şey yok. Bu konu milli güvenliğimiz açısından değerlendirilmesi gereken bir konudur. Bildiğim kadarıyla PKK terör örgütünün bir eylemi olduğuna dair bir açıklama yaptı Genelkurmay. Bu konuda yapılması gereken ne varsa, Genelkurmay Başkanlığımız, güvenlik güçlerimiz ve devletimiz mutlaka yapacaktır." açıklamasında bulundu.

Yolsuzluk operasyonuna katıldıkları için gözaltına alınan emniyet güçlerini, bazı milletvekillerinin adliyede ziyaret etmesini eleştiren Mehmet Ali Şahin, şunları söyledi: "Cumhuriyet savcısının elindeki en önemli delillerden bir tanesi bu ziyarettir. Bunlar kaş yapayım derken göz çıkartmışlar. Bazı emniyet mensuplarının yasa dışı dinlemeler, sahte delille dinleme kararları alarak yapmış oldukları bir çalışmanın hesabının sorulmaya çalışıldığı bir soruşturmadır. Bu konuda tutuklanan emniyet mensupları var, emekli olmuş olanlar var. Savcılıkta ifadeleri alınmakta olanlar var. Bunlar yargısal süreçlerdir. Bunları büyük bir dikkatle takip edelim. Ancak bazı milletvekillerinin gözaltındaki bu eski ve görev başındaki emniyet mensuplarını ziyareti var. Bu ziyareti yapan milletvekilini tüm kamuoyu yakından biliyor. AK Parti'deydi ve niçin ayrıldıklarını bu arkadaşlar açıklamışlar. Bu arkadaşlarımızın bu emniyet mensuplarını adliyede ziyaret etmiş olmaları bu iddianın güçlendirilmesi anlamına gelir. İddia, bu emniyet mensupları bir paralel yapı içerisinde devlet içinde yapılandırma oluşturmuşlar. Devletin hiyerarşik düzeni dışında başka yerden talimat alarak hükümete yönelik darbe girişiminde bulunmuşlar, iddia bu. Falan gruba, cemaate ait emniyet mensupları iddia ediliyor. Bu milletvekilleri de o cemaate mensup olduklarını söyleyerek partiden ayrılmışlardır. Onların bu emniyet mensuplarını ziyaret etmesi, böyle bir yapı var tezini güçlendirir. Bu milletvekilleri emniyet mensuplarına en büyük kötülüğü yapmışlardır. Cumhuriyet savcısının elindeki en önemli delillerden biri bu ziyarettir. Bunlar kaş yapayım derken göz çıkartmışlardır. Kafa golleriyle meşhur Hakan Şükür'ün böylesine kafasızlık yapmasını yadırgadım."

Şahin'e, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in de ziyaret ettiğinin belirtilmesi üzerine, "O da aynı kategoride. Biz falan yerin mensubuyuz diyen arkadaşlarla birlikte yaptıklarına göre, hepsi de birlikte bu emniyet güçleri ile ilgili iddiaları güçlendirdiler. Bir ekip ve bir yapı var devlet içinde. Bu yapının, parlamentoda, emniyette ve yargıda ayakları var. Bunlar adliyede bir araya geldi. Başka delil aramaya gerek yok. Biz hiç kimsenin şu mübarek bayram günü gözaltına ve cezaevinde olmasını arzu etmeyiz. Çoluk çocuğunun üzüntü içerisinde olmasını asla arzu etmeyiz. Onlar devleti, savcıyı, hakimi, hükümeti suçlayacakları yerde, bu masun insanların zihinlerini çelerek farklı yapıya hizmet etme konusunda onları yanlış yönlendirmelerini değerlendirmeli. Bu işin asıl sorumlusu kimdir onu değerlendirsin. Neden bu arkadaşların başına bunlar geldi. Hangi talimatla bunları yapmak durumunda kaldılar onu irdelesinler." diye konuştu.

Şahin, yargıda operasyon olacak mı sorusuna ise “Ben bu konuda bir şey söyleyemem, bekleyeceğiz ve göreceğiz.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.