Ak Çarşı Sürücü Kursları ile Trafik Dersi İçeriği

Ak Çarşı Sürücü Kursları ile Trafik Dersi İçeriği

​​​​​​​Sürücü kursu, sürücü adayının motosiklet, motor, otomobil, minibüs, kamyon, tır ya da otobüs gibi araçları kullanabilmek için eğitim aldığı yerdir.

Sürücü kursu, sürücü adayının motosiklet, motor, otomobil, minibüs, kamyon, tır ya da otobüs gibi araçları kullanabilmek için eğitim aldığı yerdir. Sürücü kursu eğitimi sonucunda sınava girmeye hak kazanılır ve sınavın başarılı olması durumunda ehliyet verilir. Esenler sürücü kursu Ak Çarşı’da düz vites ve otomatik vites ehliyet alınabilir. Bunun yanı sıra özel direksiyon dersi verilebilir. Esenler sürücü kursu fiyatları ve ders içerikleri hakkında detaylı bilgi almak için Ak Çarşı Sürücü Kurslarının internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Ak Çarşı Sürücü Kursu Trafik Dersi Konuları

’nde; sürücü adaylarına trafik kuralları ile ilgili bilgiler verilir. Böylece sürücü adayı, ehliyetini aldığı zaman trafik kurallarına nasıl uyması gerektiğini bilir. Trafik dersinde karayolları trafik kanunu öğrenilir. Karayolları Güvenliği Yüksek Kurulu, Karayolu Trafik Güvenliği Kurulu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Tarım Orman Köy işleri Bakanlığı, Belediyeler ve İl ve İlçe Trafik Komisyonları gibi kurum ve kuruluşların yetkileri öğrenilir. Bu kurum ve kuruluşlar ehliyet almanızı sağlayan ve trafiği düzenleyen kurumlardır.

 

Daha sonraki derslerde trafik ile ilgili bilmeniz gereken terimler anlatılır. Karayolu, araç, trafik, taşıt, sürücü, şoför, yolcu, hizmetli, trafik işaretleri, geçiş hakkı, geçiş üstünlüğü, durma, duraklama, park etme, trafik kazası, yerleşim yeri, özel mülk, yaya, iki yönlü karayolu, tek yönlü karayolu, bölünmüş karayolu, erişime kontrollü karayolu, geçiş yolu, bağlantı yolu, taşıt yolu, bisiklet yolu, yaya yolu, banket, platform, anayol, tali yol, tehlikeli eğim, kavşak, yaya geçidi, alt geçit, okul geçidi, üst geçit, tali yol, kavşak ve hemzemin geçidi gibi kavramlar detaylı olarak öğretilir.

 

Son olarak , ışıklı trafik işaretleri ve trafik polisinin işaretlerinden bahsedilir. Kırmızı ışık, sarı ışık, yeşil ışık, fasılalı yanıp sönen sarı ışık, fasılalı yanıp sönen kırmızı ışık ve ışıklı okların anlamları sürücü kursu derslerinden biridir. Tehlike ve uyarı işaretleri ile yol çizgilerinin türleri de derslerin içeriğinde mevcut bulunur. Sürücü kursunda öğrendiğiniz tüm bu bilgiler araç kullanırken mutlaka işinize yarayacaktır. Çoğu kişi sürücü kursunda verilen teorik eğitimleri önemsemez fakat trafik kurallarına uymak ve iyi bir sürücü olmak için mutlaka trafik derslerini yakından takip etmeniz gerekir.

 

Ak Çarşı Sürücü Kurslarının Avantajlı Ehliyet fırsatından yararlanmak için sizleri http://www.akcarsisurucukurslari.com/ sayfasına bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.