Ailesinin geçimini "iki tekerlek"le sağlıyor

Ailesinin geçimini "iki tekerlek"le sağlıyor

Konya'da küçük yaşta babasının kendilerini terk etmesinden sonra evin tüm sorumluluğunu üstlenen Avrupa ve Balkan şampiyonu Ahmet Örken, bisiklet sporundan kazandığı parayla ailesinin geçimini sağlıyor

Konya'da küçük yaşta babasının kendilerini terk etmesinden sonra evin tüm sorumluluğunu üstlenen, Torku Şekerspor'un milli sporcusu Ahmet Örken, bisiklet sporundan kazandığı parayla ailesine bakıyor.

Milli sporcu Ahmet Örken, 2008 yılında başladığı bisiklet sporunda çeşitli başarılar elde etti. 

Bisiklete başladığı ilk yıl her renkten 12 madalya kazanan Örken, daha sonra Balkan ve Avrupa şampiyonluğu elde etti, dünya şampiyonasında ise beşincilikle yetindi.

Örken, 2015 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda ise altıncı oldu.

- "Bisikletin üzerinde dertlerimi unutuyorum"

Milli sporcu Ahmet Örken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bisiklete 2008 yılında ağabeyinin bir arkadaşının yönlendirmesiyle başladığını söyledi.

Bisiklete başladıktan sonra sporu çok sevdiğini ve yeteneğinin de olduğunu fark ettiğini anlatan Örken, bisikletin üzerinde dertlerini ve sıkıntılarını unuttuğunu belirtti.

Örken, hep hedeflerinin olduğunu ve bu hedeflere ulaşmada kendisine güvendiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Annem, tehlikeli bir spor olduğu için 'bana bir şey olacak' diye korkuyordu ama yine de hep destek oldu. 2009'da saate karşı ve yol yarışı olmak üzere iki branşta Balkan şampiyonu oldum. 2010'da İsviçre'ye gittim ve bir buçuk yıl eğitim aldım. Daha sonra Portekiz'deki Gençler Pist Bisikleti Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazandım. Dünya şampiyonasında ise 5'inci olabildim. Başarısızlığımın sebebi; ailemi ve arkadaşlarımı uzun zamandır görmüyordum. Bu benim için o yaşta çok zordu ve derece elde edemedim." 

- "Zorluklar güçlü olmamı sağladı"

Henüz 3 yaşındayken babasının kendilerini terk ettiğini anlatan Örken, o zamandan beri annesiyle kaldığını dile getirdi.

Örken, şunları kaydetti:

"Küçük yaşlarda çektiğim zorluklar benim daha güçlü olmamı sağladı. Duygusal yönden yaşadığım sıkıntılardan sonra fiziksel engeller beni zorlamadı. Bisiklete başladığım yıllarda hem okula hem de spora devam ediyordum. Ayrıca aileme bakmak için dönercide çalışıyordum. Bu şekilde ailemin geçimini sağlıyordum. O zamanlar çalışmak zorundaydım. Bugün de ailemin geçimini iki tekerlekle sağlıyorum. Hedefim; anneme bakmanın yanı sıra ona ev satın almaktı. Bu hedefimi de yakın zamanda gerçekleştirdim, şu an her şey çok iyi."

Örken, en büyük hayalinin Fransa turunda yarışmak olduğunu aktardı.

- "Bisiklete başlamasıyla hayatı değişti"

Torku Şekerspor Takım Menajeri Mehmet Şafakçı da bisiklette Ahmet Örken'in özel bir yeteneğe sahip olduğunu vurgulayarak, "Ahmet'i babası küçük yaşta terk etmiş. O yaşında ayakları üzerinde durmaya çalışıyordu. Onun spor hayatına yön vermeye çalıştık. Ahmet'in, bisiklete başlamasıyla hem kendisinin hem de ailesinin hayatı değişti. Bisikletten kazandığı parayla en büyük hayalini gerçekleştirerek, annesine ev satın aldı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.