Ailelere uyarı!

Ailelere uyarı!

Anne ve babalara teknoloji bağımlılığını kontrol alma adına tavsiyelerde bulunan Yeşilay Derneği Konya Şube Başkanı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, “Okul öncesi yaş grubu için günde 30 dakikayı geçmeyecek şekilde internet kullanımı yeterlidir” dedi

2018-2019 eğitim öğretim yılında okullarda bağımlılık eğitimi veren ve çeşitli projeler uygulayan Yeşilay Konya Şubesi yaz tatilinde de devam etti. Seydişehir ilçesinde velilere ve çocuklara Yeşilay Konya Şubesi Sorumlusu Gamze Yekebaşlı tarafından Teknoloji Bağımlılığı eğitimi verilerek, çocuklarla oyunlar oynandı ve eğitim sonunda Yeşilay materyalleri dağıtıldı. Yeşilay Konya Şubesi Başkanı Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil Teknoloji Bağımlılığın önemini vurgulayarak, “Teknolojinin insan hayatına getirdiği sayısız faydalar var. Ancak kişinin teknoloji kullanımı üzerinde kontrolünün kaybolması ve teknolojiyi ölçüsüz ve sınırsız kullanması çok ciddi zararlara sebep olabilir. İnternet ve teknoloji bağımlılığı diğer bağımlılıklarda olduğu gibi kişinin bağımlısı olduğu teknolojik ürüne ulaşamadığında yoksunluk yaşadığı bir durum olarak tanımlanmaktadır” dedi.

TEKNOLOJİ BAĞIMLILIĞI KONTROL ALTINA ALINMALI

Anne ve babalara teknoloji bağımlılığını kontrol alma adına tavsiyelerde bulunan Dr. Büyükhelvacıgil, “Türkiye Yeşilay Cemiyeti uzman psikologların tavsiyesi, 2 yaşından küçük çocukların internet, TV ya da bilgisayarla karşılaşması uygun değildir. Okul öncesi yaş grubu için günde 30 dakikayı geçmeyecek şekilde internet kullanımı yeterlidir. İlköğretimin ilk 4 yılında ödev haricinde oyun ve eğlence için günlük 45 dakika zaman ayrılmalıdır. Sonraki yıllarda hafta sonu daha esnek olmakla birlikte günde 1 saat kullanım uygundur. Lise çağında da günlük 2 saat yeterlidir” diye konuştu.

BÜYÜKHELVACIGİL’DEN ANNE BABALARA UYARI

Teknoloji Bağımlığı çocuklarını korumak isteyen anne ve babalara uyarılarda bulunan Dr. Büyükhelvacıgil, “Çocuklarınızı arkadaşları ile doğal yollardan görüşmeleri için yönlendirin, akran grupları içerisinde sosyalleşmesini sağlayın. Çocuklarınızı yetenek ve ilgi alanlarına uygun spor dallarına yönlendirin. Çocuğunuzun arkadaşlık ilişkilerini destekleyin, onları bir araya getirecek aktivite planlayın. Çocuğunuzun bilgisayar kullanımını kontrol edin ve sanal ortamdaki arkadaşlarını tanıyın. Bilgisayarlarınızda güvenli internet uygulamalarının olmasına özen gösterin. Uzun süreli bilgisayar kullanan çocuğunuzu engelleyemiyorsanız mutlaka uzman yardımı alınmalı Seydişehir Gazi İlkokulunda gerçekleşen eğitimi için bizleri misafir eden Okul Müdürümüz Ali Binol, Müdür Yardımcısı Mustafa Reçber ve Yeşilay Konya Seydişehir Temsilcimiz Hidayet Reçber’e teşekkür ediyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

img_9497.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.