Ailelere Çağrı: Meslek Eğitimi Fuarlarına Çocuğunuzla Birlikte Katılın

Ailelere Çağrı: Meslek Eğitimi Fuarlarına Çocuğunuzla Birlikte Katılın

Almanya'da Hamburg Ticaret Odası ile Esnaf ile Sanatkarlar Odası ortaklığında düzenlenen açılışı Federal Göç, Mülteciler ve Uyum Bakanı Aydan Özoğuz tarafından yapılan Meslek Eğitim Borsası ilk günden öğrenci ve gençlerin akınına...

Almanya'da Hamburg Ticaret Odası ile Esnaf ile Sanatkarlar Odası ortaklığında düzenlenen açılışı Federal Göç, Mülteciler ve Uyum Bakanı Aydan Özoğuz tarafından yapılan Meslek Eğitim Borsası ilk günden öğrenci ve gençlerin akınına uğradı. Sanayi, ticaret, hizmet sektörü, odalar ve derneklerden 140 kurumun katıldığı fuara 13 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Hamburg Belediye Sarayı ile Ticaret Odası arasında açılan ve yarın saat 17.00’de sona erecek fuarı değerlendiren Bakan Özoğuz bu tür fuarların gençler kadar aileler içinde çok önemli olduğunu belirtti.

“Meslek eğitimi yada çıraklık konusunda ailelerin yeteri bilgisi yok” diyen Özoğuz, “Çoğu aile çocuğunu meslek eğitimine başlamasını sanki kötü muamele görecek, çok iyi şeyler yapmayacak sanıyor. Aslında tam tersi meslek eğitimi yapmak ilerideki hayat için çok önemli bir temel oluşturuyor” dedi. Özoğuz, göçmen ve özellikle Türk ailelerin bu konuda daha çok bilgiye ihtiyaçları olduğunun altı çizerek, “Gençlerinde tüm bu imkanları öğrenmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bu tür fuarlar çok çok önem taşıyor. Gençlere aileleriyle birlikte öğleden sonraları bu fuarlara katılarak hangi mesleği öğrenebileceği ve hangi imkanlar bulunduğu hakkında bilgi almaların öneriyorum” dedi.

Türk ve göçmen girişimcilerin meslek eğitimine daha fazla ilgi göstermesini de isteyen Özoğuz, “Gördüğüm kadarıyla burada bazı göçmen kökenlilelere ait işverenler var. Bunların sayılarını artırabiliriz. Bu aynı zamanda Türk ailelere ‘Evet Biz Hamburg’luyuz’ mesajı olur. Ümidimiz gençlerimiz bir meslek yerine yerleşsin ve iyi bir meslek eğitimi alsın’’dedi. Meslek seçiminin son güne bırakılmamasını tavsiye eden Özoğuz, bir yıl öncesinden böyle yerlere gelinerek bilgi alınması gerektiğini sözlerine ekledi. Hamburg Ticaret Odası Başkanı Fritz Horst Melsheimer fuarda gençler için çok cazip meslekler bulunduğuna söyledi ve “Hangi mesleği öğreneceğini ve meslek hayatını nereye gideceğini bilmeyenler, önümüzdeki yıl meslek eğitimine başlamak isteyenler mutlaka bu şansı kullanmalı ve bu fuarı ziyaret etmeli” dedi.

Hamburg Esnaf ve Sanatkarlar Odası BaşkanıJosef Katzer ise fuarda esnaflar ve odalarla birlikte meslekleri gençler için yaşanılır hale getirdiklerini ifade etti. Hamburg Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan Çiğdem Gül ise bir çok meslek dalı olmasına rağmen erkek gençlerin hala otomobil tamirciliği ve buna bağlı meslekler, kızların ise kuaför ve kosmetikçi gibi meslekleri tercih ettiğine dikkat çekti. Gül sadece oda olarak 70 meslek tanıttıklarını belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.