Aileler çocuklarına namazı öğretmeli

Aileler çocuklarına namazı öğretmeli

Eğitimci-Yazar Mehmet Emin Karabacak seminerlerine Karatay Kocatepe İlkokulu ile devam etti. Merhaba Gazetesi Köşe Yazarı Eğitimci-Yazar M. Emin Karabacak, Karatay Kocatepe İlkokulu velileriyle buluştu.

Açılış konuşmasını yapan Karatay Kocatepe İlkokulu Müdürü Abdurrahman Göksu, “Bu güzel günde bu güzel programı yapmaktan mutluyuz. Velilerimizin böyle programlara iştiraki bizleri daha fazla mutlu etmektedir. Öncelikle programı organize eden Cengiz Teksakal hocamın şahsında bütün öğretmen arkadaşlara, programa katılımlarıyla bizleri onurlandıran Eğitimci Yazar M. Emin Karabacak’a ve siz değerli velilere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.  Velilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi de Eğitimci Yazar M. Emin Karabacak son kitabı olan “Çocuklara Allah ve Namazı Bilinçaltında Sevdirebilmek” ten bölümler aktardı.

Velilere gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür eden M. Emin Karabaca,  “Çocukların dünyası için bütün meşakkatlere katlanan ve bu uğurda gecesini gündüzüne katan anne-babalar, cehennem ateşine kalkan olan namaza, çocukları alıştırmak için ise en küçük çaba sarf etmemektedirler. Çocukları okula zamanında göndermek için sabahları erken kalkan, çocukları yataklarından kaldırmak içinde gerekirse ayaklarına 4-5 defa giden anne-babalar, aynı hassasiyeti sabah namazları için göstermemektedirler. Okula gitmezse derslerinden geri kalacak diye üzülen anne-babalar, aynı kaygıyı çocuğum namazı geçirecek diye yaşamamaktadırlar. Çocuğa okul ödevlerini yaptırmak için elinden geleni yapan anne-babalar, çocuklara namaz kıldırma konusunda aynı fedakârlığı göstermemektedirler” dedi.

  Konuşmasının devamında çocuk yetiştirmede anne-babanın önemine dikkat çeken Karabaca, bu konuda anne-babalara önemli görevler düştüğünü ve bunu örneklerle anlattı. Söyleşi sonunda velilerin sorularını yanıtlayan M. Emin Karabacak, “Çocuklara Allah ve Namazı Bilinçaltında Sevdirebilmek, Tabakları Ayırdık Çocuklar Söz Dinlemez oldu, Bayramlık İstemeyen Çocuklar ve Bilinçaltı şakadan Anlamaz” kitaplarını imzaladı. Karatay Kocatepe İlkokulu Müdürü Abdurrahman Göksu program sonunda Eğitimci Yazar M. Emin Karabacak’a bu güzel “Sunum ve Söyleşiden” sonra teşekkür ederek bu günün anısına plaket verdi.

MESUT TURAN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.