'Aileler Bakmaya Kıyamadığı Çocuklarını Öğretmenlere Emanet Ediyor'

'Aileler Bakmaya Kıyamadığı Çocuklarını Öğretmenlere Emanet Ediyor'

Kırşehir'de Öğretmenler Günü kutlama programı gerçekleştirildi. Program, Atatürk anıtına İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı'nın çelenk sunmasıyla başladı. Daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda devam...

Kırşehir'de Öğretmenler Günü kutlama programı gerçekleştirildi. Program, Atatürk anıtına İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı'nın çelenk sunmasıyla başladı. Daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda devam eden programa Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Garnizon Komutanı Murat Bulut, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve çok sayıda davetli katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, burada yaptığı konuşmada öğretmenlerin çocukları hayata hazırlayan, vatan ve millet sevgisini aşılayan kişiler olduğunu belirterek, "Aileler bakmaya kıyamadığı çocuklarını öğretmenlere emanet etmiştir." dedi.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de Kırşehir'in eğitimde marka bir şehir olduğunu görmekten memnun olduklarını dile getirdi. Toplumu bir araya getirenlerin kişiler olduğunu ve kişiler ne kadar eğitimli olursa toplumunda o kadar başarılı olabileceğini söyledi. Yeni projesinden de bahseden Yaşar Bahçeci, bu projenin Çocuk Akademisi olacağını vurguladı. Proje ile üstün zekalı çocukların yetiştirileceği, birinci sınıftan başlayarak üniversiteye kadar yetiştirileceğini ve normal eğitimin yanı sıra daha farklı eğitimlerde verileceğini söyleyen Bahçeci, bu yatırımın öğretmenler ile gerçekleştirileceğini belirtti.

Emekli öğretmenler adına konuşma gerçekleştiren Aysel Köksal ise öğretmenliğin peygamber mesleği olduğunu belirterek, "Öğretmenlik tıpkı bir annelik gibidir istemeden vermektir." dedi.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk ise geleceğin lider ülkesini var edecek olanların öğretmenler olduğunu ve öğretmenlerin kahraman ruhlu insanlar yetiştirdiğini söyledi. Tarihten örnekler vererek konuşmasını sürdüren Vali Şentürk, "Tarihimizde her büyük ismin arkasında mutlaka onları eğiten ve yönlendiren kişiler olmuştur." dedi. Vali Necati Şentürk, konuşmasının ardından Başkan Bahçeci ile emekli öğretmenlere hediyeler verdi.

Programda ayrıca vazifeye yeni başlayacak olan öğretmenlerin yemin töreni de gerçekleştirildi. Program Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından koro eşliğinde ve söylenen şarkı ile sona erdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.