Şevki Çobanoğlu

Şevki Çobanoğlu

Aile Yardımı Sigortası Nedir?

Aile Yardımı Sigortası Nedir?

Türkiye’de İşsiz durumda olup, hiçbir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olmayan, geliri geçimine yetmeyen ve yoksul durumda olan vatandaşları “Aile Yardımı (yükleri) Sigortası”nı getirmek gerekir.
Aile Yardımı Sigortası nedir?
İş aradığı halde iş bulamayan, geçimine yetecek parası olmayan, kirasını ödeyecek imkânı bulamayan, geçindirmekle yükümlü aile fertlerine bakmakla yükümlü olan ailelere “Aile Yardımı Sigortası” ile devlet destek olmalıdır. Devlet, iş veremediği dönem içinde, işsiz vatandaşlarının giderlerini asgari seviyede karşılamalıdır. Vatandaşların, aç yoksul ve mağduriyet içinde kalmaması için Türkiye’de hükümetler, aile yardımı (yükleri) sigortasını bir an önce hayata geçirmelidir.
Avrupa Ülkeleri’nde yapılan aile yardımı sigortası ile geliri olmayan ailelere geçinebilecek düzeyde yardımlar yapılmaktadır. Avrupa’da; Danimarka, İsveç, Hollanda, Belçika, Fransa, İngiltere, İtalya, İzlanda, Slovenya, İrlanda, Macaristan, Finlandiya gibi ülkelerde “Aile Yardımı Sigortası” vardır. Avrupa’da 2010 verilerine göre en az aile yardımını 212 Euro ile Macaristan yaparken, en yüksek aile yardımını 1453 Euro ile Danimarka yapmaktadır.
Türkiye’de, bütün fertlerin gelir durumları tespit edilerek, “Aile yardımı Sigortası” ile yardıma muhtaç, yoksul ve işsiz vatandaşlara en az 500 TL olmak üzere aile yardımı yapmalıdır.
Bu konu Ak Parti Hükümeti tarafından acilen ele alınarak, mutlaka yoksul vatandaşların geçinebilmeleri için bir çare bulunmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Çobanoğlu Arşivi

Vergi

31 Mayıs 2014 Cumartesi 06:00
SON YAZILAR