Aile toplumun aynasıdır

Aile toplumun aynasıdır

Mehir Aile Derneği 2017 yılı faaliyetleri ve 2018 yılı projeleri hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Yapmış oldukları faaliyetler hakkında bilgiler veren Mehir Aile Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aygül Erdem, Türk milletinin asırlar boyunca bağımsız yaşamasını sağlayan unsurlardan bir tanesinin aile olduğunu kaydetti. “Aile toplumun çekirdeğidir” diyen Erdem, “Aile toplumun aynasıdır. Dolayısıyla bu kurumun sağlam ve köklü değerler üzerine kurulması ve yaşatılması gerekmektedir” sözlerini kullandı.

İHTİYAÇ SAHİBİ GENÇLERE YARDIMCI OLUYORUZ

Mutlu bireyin aileyi, mutlu ailenin de mutlu toplumu oluşturduğunu belirten Erdem, bu bilinçle Konya’nın 31 ilçesinde, Türkiye’nin 81 ilinde ve yurtdışındaki ihtiyaç sahibi nişanlı çiftlere yardımcı olmak maksadıyla Mehir Aile Derneğini kurduklarını ifade etti. 2017 yılında yapmış oldukları faaliyetlerden de bahseden Erdem, şu şekilde konuştu: “2017 yılı bizler için yoğun bir yıl oldu. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi 83 nişanlı çiftimizin düğünlerini gerçekleştirdik. İhtiyaç sahibi 82 ailemize eşya yardımında bulunduk. Halep’te yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere verilmek üzere 4 bin 973 eşyayı Türk Kızılay’ına teslim ettik. Çeşitli derneklere ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere ev eşyası ve giyim eşyası teslim ettik. Daha geniş bir kitleye hitap etmek için ilimizde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret ettik. Toplu düğün projeleri için İlçe kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımızla görüştük. Derneğimiz tanıtımı için tanıtım standı açtık.”

2018 yılında daha fazla kişiye yardımcı olmayı hedeflediklerini sözlerine ekleyen Erdem, bu kapsamda çalışmalara hız vereceklerini kaydetti. Erdem, “2018’de Filistin’in Gazze beldesinde yaşayan ihtiyaç sahibi 250 çiftin toplu düğün ve nikah organizasyonunu, İstanbul’da yaşayan Filistinli ihtiyaç sahibi 100 çiftin toplu nikah ve düğün organizasyonunu, Karadağ’da 50 çiftin düğününü, İstanbul’da yaşayan ihtiyaç sahibi 100 Suriyeli çiftin nikah ve düğün organizasyonunu, Konya Bozkir’da 25 çiftin düğünü, Konya Doğanhisar’da 25 çiftin düğününü ve Ilgın’da 56 çiftin düğününü yapmayı planlıyoruz.” Bunun dışında da yardım faaliyetlerine devam edeceklerini söyleyen Erdem konuşmalarını şu şekilde tamamladı: “Yapmış olduğumuz ve yapacağımız projelerde bizlerden yardımlarını esirgemeyen hayırseverlere teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

SALİH ACIBADEM merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.