Ahmet Şan: Birlikte Konya'yız!

Ahmet Şan: Birlikte Konya'yız!

Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, "Önümüzdeki dönemde Konyaspor'umuz eğer borcunu sıfırlayacaksa biz o 'Birlikte Konya'yız' ruhuyla bunu başaracağız" dedi

Olağanüstü Genel Kurul'da konuşan Ahmet Şan, "Geçen sezon ligi üçüncü bitirmemizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başta büyük taraftarlarımıza. Kendilerini sadece Konya'da ve Türkiye'de değil, Avrupa'da da gördük. Yaklaşık 1500 hemşehrimizi Gent şehrinde Konya ve Konyaspor için haykırırken görmek inanılmaz bir duyguydu. Kendilerine müteşekkirim. Milli Takımımızın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için Frasa'ya gitmesindeki en büyük katkı her zaman her platformda söylediğim gibi bizim Konyaspor taraftarımızındır. Yeni stadyumumuzda gerçekten fair-play ruhuna uygun bir şekilde destek veriyorlar. Sadece bir maçta şaibeli bir şekilde ceza almıştık. Onun dışında hiçbir olumsuz tezahürat, şiddet, küfür olmadan iki sezondur örnek oluyorlar. Bu üçüncü sezonumuz ve böyle de devam edecek. Her türlü tahriğe rağmen duruşlarından ödün vermeden takımımızı desteklemeleri gerçekten takdir edilecek bir durum. Amacımızda buydu zaten. Ülkemizin birlik beraberliğe en çok ihtiyacı olan bu dönemde Konya'da gösterilen bu örnek duruşu sergileyen taraftarlarımız her zaman baştacımızdır. Böyle olmaya devam edin" dedi.

BORCU SIFIRLAYACAĞIZ

"Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Akyürek'e, merkez ilçe belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize ayrıca teşekkür etmek istiyorum" diyen Ahmet Şan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Önümüzdeki dönemde Konyaspor'umuz eğer borcunu sıfırlayacaksa biz o 'Birlikte Konya'yız' ruhuyla bunu başaracağız. Her ne kadar arkadaşlarımız mütevazi bir bütçe planlasa da henüz daha gerçekleşmemiş olan bazı sponsorluk görüşmelerimiz var. Geçen seneyi ilk defa 8 milyon 700 TL'lik bir artı ile kapattık. İnşallah bu sezon sportif olarak aynı başarıyı sergilersek bunu 20 milyon TL'ye kadar çekme imkanımız var. Dolayısıyla sıfır borç hedefimizi bu sezon olmasa bile önümüzdeki sezonun ortalarında gerçekleştirmeyi başaracağımızı düşünüyorum. Garanti paralardan sonra performansa dayalı ödemeler yapılıyor. Bir de bu sene Avrupa Kupası'ndan ekstra bir gelirimiz var. Bunlar tekrarlandığı takdirde 80-85 milyon TL gibi bir gelir hedefleyebiliriz. Ama bunlar tamamen sportif başarıyla alakalı konular. Giderimizi de 60-65 milyon TL gibi gerçekleştirebilirsek oradan kalan borçları sıfırlayıp, hiç olmazsa kredi sarmalından kurtulabiliriz."

TARAFTAR 12.GÜÇ

Taraftarın 12.güç olduğunu belirten Başkan Ahmet Şan, "Takımımız puan anlamında belki beklentilerin gerisinde kalmış olabilir. Taraftarlarımız zaten o kültürü artık benimsedi. Takımımız 12.güç olarak taraftarlarımızı görüyor. İç saha 17-18 maç oldu kaybetmediğimiz. İnşallah bu 40'lara kadar çıkar. Fakat lig uzun bir maraton. Eksiklerimiz olabiliyor. Hakem hataları buna ilaveten gelebiliyor. Ligin kalitesi bu sene biraz daha artmış olabilir. Onunda farkındayız. Sadece 1-2 pozisyonda istediğimiz transferleri gerçekleştiremedik. Fakat özellikle bu sezon teknik heyetimizin isteği doğrultusunda yapmış olduğumuz transferlerle, sadece o iki pozisyonda 2.-3.tercihteki isimleri kadromuza katmak zorunda kaldık. Onun haricinde genel olarak bize gelen talebi karşıladık. İnşallah devre arasında yine ihtiyaç duyulan mevkilere veya bizim takip ettiğimiz oyuncuları transfer etme imkanı olur" sözlerini kullandı.

STRES DOLU MAÇLAR OYNAYACAĞIZ

Hedeflerinin 55-60 puan olduğunu kaydeden Başkan Ahmet Şan şöyle konuştu: "Teknik heyetimizin hedefi; yine bu sezon 55-60 puan bareminde ligi tamamlamak. Üzerine çıkarsak yine Avrupa'dayız demektir. Uzun soluklu bir yarıştayız. Stres dolu maçlar yaşayacağız. Futbolcularımız şimdilik sadece Avrupa'da ve ligde mücadele ediyor. Ama Aralık ayında ZTK buna ilave olarak gelecek. Daha bizim kadroda düşündüğümüz ama henüz ilk 11'de oynamayan oyuncularımız var. Onlarla beraber inşallah bu maratonumuzu sürdüreceğimize ve başarılı olacağımıza inanıyorum. Önemli olan birkaç sezon buralarda kalıcı olmak. Ondan sonra biz oluruz veya olmayız ama inşallah Konyaspor'umuz için bir şampiyonluk hedefi koyduk. Onu da hep beraber başaracağımıza inanıyorum."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.