Ahmet Şan beraat etti

Ahmet Şan beraat etti

Atiker Konyaspor eski Başkanı Ahmet Şan, FETÖ terör örgütünün şifreli haberleşme programı bylock kullanıcısı olduğu iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında beraat etti.

Atiker Konyaspor Kulübü eski Başkanı Ahmet Şan, FETÖ’nün gizli haberleşme programı ‘Bylock’ kullandığı iddiasıyla hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşmasında beraat etti. Tutuksuz yargılanan Ahmet Şan’ın telefon numarası ‘Mor Beyin’ yazılımı kurbanları arasında yer almıştı.

Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmayı Ahmet Şan’ın ailesi, avukatları, Konyasporlu bazı taraftarlar ve AK Parti eski İl Başkanı Musa Arat da takip etti. Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Ahmet Şan, 21 Ağustos 2017’de sosyal medyada 'Bylock' kullandığı yönündeki paylaşımlar üzerine geldiği Konya Adliyesi'nde, hakkında soruşturma yürütüldüğü bilgisine ulaşarak ifade verdiğini hatırlattı.

Bylock yüklü olduğu ileri sürülen cep telefonu hattının daha önce yöneticiliğini yaptığı Kombassan Holding tarafından kendisine verildiğini ve bu hattı 1 yıl sonra kendi üzerine kaydettirdiğini anlatan Şan, gizli haberleşme programını hiç görmediğini ve yüklemediğini savundu. 15 Temmuz sonrası FETÖ üyelerinin birbirlerine gönderdiği ‘Darbe girişimini lanetleyin’ şeklinde yazıya cep telefonunda rastlandığının sorulması üzerine Şan, telefonunda kıble pusulası ve namaz vakitleri ile ilgili programlar yüklü olduğunu dile getirerek, “Böyle bir mesajı hatırlamıyorum. Takip ettiğim haber sitelerinden kalmış bir haber olabilir” dedi. Şan, evinde yapılan aramada ele geçirilen FETÖ liderinin yazdığı ‘Sonsuz Nur’ isimli kitabın hediye edilmiş olabileceğini, Bank Asya hesabının da çalıştığı holdingde maaş hesabı olarak açıldığını, aktif kullanılmadığını bildirdi.

2001 yılından itibaren apartman sakinleriyle sohbet amacıyla bir araya geldiklerini ancak bunun bir ‘Cemaat’ toplantısı olmadığını anlatan Ahmet Şan’ın bu sözleri üzerine tanık Mali Müşavir Ali Egemen dinlendi. Tanığın aynı yöndeki beyanları üzerine Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, sanığın iradesi dışında Mor Beyin yazılımı nedeniyle Bylock’a yönlendirildiğinin tespit edildiğini, kesin ve inandırıcı deliller bulunmadığı için beraatını istedi. Mahkeme heyeti de Ahmet Şan’ın beraatına karar verdi.

"Hakkımı helal etmeyeceğim"

Adliye çıkışı açıklama yapan Ahmet Şan, ‘Aklanıp döneceğim’ diyerek Atiker Konyaspor Başkanlığından istifa ettiğini hatırlatarak, isminin hain terör örgütü ile anılmasına sebep olanlara asla hakkını helal etmeyeceğini söyledi. O dönemde kendisine destek veren 26. dönem Başbakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'na da teşekkür eden Şan şöyle konuştu:

“Konya’yı, Konya siyasetini, akraba ve arkadaşlarımı korumaya tek başıma güç yettiremedim. Şahsıma yönelik, asılsız olduğu mahkeme kararıyla ortaya çıkan bu isnat üzerinden medya kanalıyla saldırıya maruz kalan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve AK Parti eski İl Başkanı Musa Arat’tan helallik istiyorum. Kendilerine bu beraat kararını sunarak benden yana haklarını helal edeceklerini umuyorum. Bu süreçte bana inanan, manevi destek veren, sıkıntıları paylaşan herkese şükranlarımı sunuyorum. İsmimin hain terör örgütü ile anılmasına sebep olanlara asla hakkımı helal etmeyeceğim. Sadece varsa vicdanları ile baş başa bırakıyorum da demeyeceğim. Kanun önünde hesap soracağım. Sosyal medyada şahsım üzerinden Konya’ya, Konya siyasetine ve siyasilere karşı haysiyetsizce haysiyet cellatlığı yapanların da Konyamızdan özür dilemelerini bekliyorum.”

“Amacım Konyaspor’a hizmet etmek”

Ahmet Şan, yakasındaki Konyaspor rozetini göstererek yeniden kulüp başkanı olacağı sinyalini de verdi. Şan, amacının Konyaspor’a hizmet etmek olduğunu söyleyerek, “Sadece bu süreçte Konyaspor’dan uzak kaldım. Son birkaç hafta arkadaşların yardıma ihtiyacı olduğunu gördüm, biraz ilgilendik. İnşallah karar tabii ki Konyaspor delegelerinin ve yönetiminin. İnşallah onlarla önümüzdeki günlerde bir irtibat kurarız. Amacımız zaten Konya’mıza hizmet etmek, Konyaspor’umuza ve ülkemize hizmet etmek. Aliya İzzetbegoviç’in bir sözüyle noktalamak istiyorum; ‘Ve her şey bittiğinde hatırlayacağımız şey düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır’" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum