Ahmet Nur Çebi: Şampiyonluk Dışında Başka Birşey Hayal Dahi Etmeyin

Ahmet Nur Çebi: Şampiyonluk Dışında Başka Birşey Hayal Dahi Etmeyin

Beşiktaş Futbol Şube Başkanı Ahmet Nur Çebi, futbolculara hitaben yaptığı konuşmada, Avrupa’da başarılı bir grafik, Türkiye’de ise şampiyonluktan başka hiçbir şey düşünmemeleri gerektiğini söylediğini belirtti. Çebi ayrıca, futbolda...

Beşiktaş Futbol Şube Başkanı Ahmet Nur Çebi, futbolculara hitaben yaptığı konuşmada, Avrupa’da başarılı bir grafik, Türkiye’de ise şampiyonluktan başka hiçbir şey düşünmemeleri gerektiğini söylediğini belirtti. Çebi ayrıca, futbolda ard arda alınacak şampiyonluklar sonrasında göğüslerine 4. yıldızı takacaklarını da sözlerine ekledi.

Beşiktaş Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde sabah yapılan antrenman sırasında basın mensuplarıyla bir sohbet toplantısı düzenleyen Ahmet Nur Çebi gündeme dair tüm sorulara içtenlikle cevap verdi.

Feyenoord’la oynanacak olan Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu maçı öncesinde futbolculara hitaben yaptığı bir konuşmanın detaylarını anlatan Çebi, “Futbolcularla bir araya geldim. Daha içeriye girerken yüzleri gülüyordu. Hepsi çok mutluydu. Bu, takımdaki arkadaşlığın ne kadar iyi olduğunu gösterdi bana. Ben de orada bir konuşma yaptım. Kendilerine her türlü sıkıntılarında yardımcı olacağımın sözünü verdim. Onlardan ‘bu sene sizden kesinlikle ama kesinlikle şampiyonluk istiyorum’ dedim. Bunun dışında başka bir şey hayal bile etmeyin sakın, dedim. Feyenoord maçının da ciddiyetinden konuştuk. Avrupa’da da maksimum performans ve grafik istediğimi dile getirdim. Bundan 2 sene önce de buna benzer konuşma yapmıştım. Fakat o dönemdeki futbolcular ben konuşurken tavana ve duvara bakıyordu. Şimdiki futbolcularımız ise gözlerim içine." diye konuştu.

Tecrübeli yönetici, bir gazetecinin, 'Fenerbahçe ve Galatasaray 4. yıldızı takmak için yarışacaklar, bu sene lig bu yüzden zor geçecek.' yorumunda bulunması üzerine ise "Biz ard arda alacağımız şampiyonluklarla 4. yıldızı göğsümüze takacağız. Ve bunu yapmadan da gitmeyeceğiz." şeklinde cevap verdi.

GÖKHAN TÖRE’NİN KENDİSİYLE ANLAŞIRIZ

Geçtiğimiz sezon başarılı bir performans sergileyen ve bonservisi Rusya’nın Rubin Kazan Takımı’nda olan Gökhan Töre ile ilgili soruya da cevap veren Ahmet Nur Çebi, "Hocaya sordum. ‘Gökhan’ı istiyor musun?’ dedim. O da bana 'Bu oyuncuya ihtiyacım var.' cevabını verdi. Ben de bizzat Gökhan ile kendim konuştum. Hatta onunla konuşurken Türkçe anlamıyor musun? Seni hoca ve biz istiyoruz. dedim. O da gerçekten Türkçe’yi iyi anlayamıyormuş. Gurbetçi futbolcularda bazen bu sorunlar olabiliyor. Araya menajerler filan giriyor tabi. Fakat yine de neyse şunu belirteyim Gökhan’ın kendisiyle anlaşılamayacak bir durum yok. Biz onunla anlaşırız. İş kulüplerde bitiyor. Başkan bu kulüp işiyle direk ilgileniyor. Ben, başkan ve Erdal Torunoğulları transfer konularında görev bölümü yaptık. Kulüplerle başkan bizzat ilgileniyıor. Futbolcularla ben, menajerlerle ise dış ilişkilerden sorumlu yöneticimiz Erdal Torunğulları ilgileniyor." diye konuştu.

EN İYİ TRANSFERİMİZ PEKTEMEK VE İSMAİL

2. Başkan ve aynı zamanda Futbol Şube Başkanı Ahmet Nur Çebi bu sezon yurtdışı kampında edindiği izlenim sonrasında Mustafa Pektemek ve İsmail Köybaşı’nın performanslarına hayran kaldığını söyledi. Çebi, "Mustafa ve İsmail bu kampı çok iyi geçirdiler. Onlar için bu sezonun en iyi transferleri ibaresi kullansam yanlış olmaz." dedi.

Ahmet Nur Çebi ayrıca Veli’nin çalışkanlığında da söz ederek, "Veli çok çalışkan bir oyuncu. Onu üzmemek lazım. Oğuzhan ve Olcay ile sözleşme yeniledik. Zamanı geldiğinde kendisiyle de oturup konuşacağız. Bu işi uzatmamak lazım." dedi.

Ayrıca Çebi, Kerim Frei’nin de performansından etkilendiğini ve bu sene daha fazla forma şansı bulmasını beklediğini de sözlerine ekledi.

LANZİNİ DAHİL DİĞER ÇIKAN İSİMLERİN HEPSİNİ ALIYORUZ

Ahmet Nur Çebi, özellikle ismi son günlerde Beşiktaş’la anılan Arjantinli futbolcu Lanzini ve diğer oyuncular için esprili bir cevap verdi ve çıkan haberlere tepki gösterdi. Çebi, "Sizler yazıyorsunuz. Sonra da soruyorsunuz. Ben de diyorumki bunların hepsini alıyoruz. Hem de hepsini." diyerek esprili ve tepkili bir cevap verdi.

MUSTAFA DENİZLİ İSMİ GÜNDEMDE YOK

Futbol Genel Direktörlüğü görevinden geçtiğimiz günlerde istifa eden Önder Özen’in yerine getirilecek isimler hakkındaki soruya da cevap veren Ahmet Nur Çebi, "Bu sistemi devam ettireceğiz. Mustafa Denizli ismini çok duydum. Fakat Mustafa Denizli bu sisteme zaten karşı olan birisi. İsmi de hiç geçmemişti. Gelecek isim hakkında şu an bir şey diyemem. Ama şunu belirtmek isterim, benim de aramın çok iyi olduğu Önder hoca, bir sene daha kalsaydı sistem tam anlamıyla oturacaktı." diye konuştu.

FENERBAHÇE STATI İÇİN AZİZ YILDIRIM İLE KONUŞTUM

Bu sezon başı maçlarının yanı sıra, Avrupa maçlarına da yetişmeyen Vodafone Arena Stadyumu’na alternatif olarak Avrupa maçlarını Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda oynama düşüncelerinin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’la kendisinin yaptığı bir ayak üzeri sohbetinde, stat olayının teknik olarak mümkün olamayacağı cevabını aldığı anda o konunun kendileri için kapandığını söyledi.

TARAFTARIMIZIN KOMBİNE VE FORMA ALMASINI İSTİYORUZ

Son olarak, belli bir sıkıntılı dönemden geçtiklerini belirten Ahmet Nur Çebi, "Taraftarımızın kombine ve formalara ilgisi çok az. Onlardan isteğimiz. Forma alsınlar kombine alsınlar ki bizlerde iyi transferler yapabilelim. Bu konuda sezon başlayana kadar belli bir artışın yaşanacağını umut ediyorum." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.