Ahmet Davutoğlu: Asla teslim olmayız

Ahmet Davutoğlu: Asla teslim olmayız

Mevlana Meydanı'nda toplanan halka seslenen Ahmet Davutoğlu, Gülen’e seslenerek “Sen ahmaksın, sen hainsin. Bize silah çekenler bilsinler ki kim ne derse desin Türkiye ayaktadır” dedi

Mevlana Meydanı'nda devam eden "demokrasi nöbeti" 8. gününde en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Vatandaşlar akşam saatlerinden itibaren Mevlana Meydanı’nı doldurdu. Ticaret ve esnaf odaları tarafından organize edilen programda Eski Başbakan ve Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu halka hitap etti. İstiklal marşı ve Kur’an tilaveti ile açılan program ezgiler ile devam etti. Vatandaşlar sık sık, “İdam istiyoruz, vatandaşlar burada darbeciler nerede” şeklinde sloganlar atıp tekbir getirdi. Programa milletvekilleri ve belediye başkanları eksiksiz katıldı.

17-1.20160723125513.jpg

YÜREĞİN YETİYORSA İŞTE KONYA

Meydanda toplanan 10 binlerce vatandaşa seslenen Ahmet Davutoğlu, Fetullah Gülen’in demokrasi nöbetindeki insanlara 'ahmaklar' dediğini hatırlatarak, “Bre ahmak bir millet ayakta. Pensilvanya'da hükmetme, Pensilvanya'da ahkam kesme. Yüreğin yetiyorsa işte Konya, işte Türkiye" dedi. Birilerinin de sevgi yerine nefreti, barış yerine katliamı seçtiğini, muhabbet yerine milletin üzerine tankları sürmeye kalktığını belirten Davutoğlu, şöyle konuştu: “Türkiye de bir cihan devleti olmak için çaba sarf ederken, hainler ve alçaklar, 15 Temmuz'da son derece vahşice bir katliama yeltendi. Bu topraklar haçlı seferlerini gördü. Bu topraklar işgal gördü. Ama bu topraklarda kendi halkına karşı silah doğrultan, o halkın vergileriyle alınan F16'ları uçuran alçakları görmedi. 15 Temmuz gecesi bir millet tekrar ayağa kalktı ve ‘Biz 78 milyon biriz, beraberiz, hep beraber tek bir millet olarak üzerimize topla da tankla da uçakla da gelseler durmayız, yılmayız, asla teslim olmayız’ dedi. Bunlar en ağır cezayı hak ediyorlar. Biz Hazreti Mevlana'nın huzurundayız. Hani bir ara 'hoşgörü' tabirini kullanıyorlardı güya. Hatta bazen Hazreti Mevlana'nın adını dahi kullanma cesareti göstere göstere tanklarını, toplarını milletin üzerine sürmeye hazırlandılar. Onlar başkalarına, bu ülke dışındakilere hoşgörü gösterirler ama bu milletin kanını dökmeye kalkıştılar. Bir daha asla bu milletin karşısına çıkamayacaklar. Buradan sesleniyoruz; Sen ahmaksın, sen hainsin, sen bu milletin çocuklarını katledenlerdensin. Bize silah çekenler bilsinler ki kim ne derse desin Konya, İstanbul, Rize, Diyarbakır, bütün Türkiye ayaktadır."

20160722_2_18179023_12507110.jpg

CEZALARIN EN BÜYÜĞÜNE LAYIKLAR

Davutoğlu, kendilerinin milletle buluşup, milletle konuştuğunu, onlarınsa Pensilvanya'da lobilerle, uluslararası medyayla buluştuğunu söyledi. O kişilerin yürekleriyle değil, silahlarıyla konuşmaya kalktığını aktaran Ahmet Davutoğlu, şunları kaydetti: "15 Temmuz gecesi toprağa düşen şehitlerimizi ziyaret ettim. Onlardan size selam getirdim. Hiç birisinin başı öne eğik değildi, hiç birisi zillet içinde değildi. Ancak bu hainlere dikkat edin resimleri çekilirken hep başları öne eğik. Hep başları öne eğik olacak. Onların bir daha baş kaldırmasına asla izin vermeyeceğiz. Onlar cezaların en büyüğüne layıktırlar. Diyanet İşleri Başkanımız doğru bir karar aldı. 'Bunların cenaze namazını kıldırmayacağız' dedi. Yine emin olun bu ülkenin toprağı bile bunların cenazesini kabul etmez. Çünkü bu ülkenin kanını döktüler. Bu paralel çete ve onun destekçileri ne yaparlarsa yapsınlar asla bizi durduramayacaklar."

17-3.20160723125637.jpg

TİYATRO DEĞİL TARİH YAZILDI

Programda söz alan KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Bayram Sade de yaptığı konuşmada ülkemizin eşi benzeri görülmemiş bir ihanetle karşı karşıya kaldığını belirterek, “Bu millet şanlı tarihinde hep zaferler yazdı. Her dönemin her neslin yaşayamayacağı zaferi sizler yaşadınız. Belki 2. bir kurtuluş mücadelesi verdiniz. Bu saldırılar milletimize, vatanımıza yapıldı. eşi benzeri görülmemiş bir ihanetti. Bir şeyi unuttular; milletimizin geçmişini, tarihi birikimini unuttular. Çok şükür mahçup oldular. Milletimiz 1 gecede tiyatro oynamadı, tarih yazdı. Hepinizi gönülden kutluyorum” şeklinde konuştu.

17-8.20160723125653.jpg

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de ne zaman Hakk’la batıl yan yana gelse bu milletin Hakk’ın yanında yer aldığını belirterek, şöyle konuştu: “Ne zaman bir mazlum görsek yanlarında olduk. 800 yıldır bu coğrafyadayız. Bu zamana kadar çok fitne gördük. Haçlı orduları ile karşı karşıya geldik. 15 Temmuz’da yaşananlar Haç ile hilalin yanında olanların kavgası idi. Her zaman hilalin yanında olduk, olacağız. Cumhurbaşkanımız’ın dediği gibi meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Tüm siyasi görüşlerle birlikte bu meydanlarda olup mücadele edeceğiz. Ta ki Hilal Haç’ı yenene kadar. Bugün FETÖ denilerek üstümüze geldiler. Yarın başka isimlerle gelebilirler. Biz hep mücadeleye devam edeceğiz.”

Programda ayrıca İl Müftüsü Prof.Dr.Ali Akpınar dua etti. Gecenin ilerleyen saatlerinde Şevki Yılmaz da bir konuşma yaptı.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.