Ahmet Altan serbest, kardeşi Mehmet Altan tutuklandı

Ahmet Altan serbest, kardeşi Mehmet Altan tutuklandı

FETÖ'nün darbe girişimi soruşturmasında gözaltına alınan gazeteci-yazar Ahmet Altan serbest bırakılırken kardeşi Mehmet Altan tutuklandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce katıldıkları bir televizyon programında, darbe çağrışımıyla subliminal mesaj içeren söylemlerde bulundukları gerekçesiyle savcılıkça ifadesi alınan gazeteci yazar Ahmet Altan ile kardeşi Prof. Dr. Mehmet Altan, tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Gözaltında tutuldukları İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden 11 gün sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen Ahmet ve Mehmet Altan'ın, burada Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) medya oluşumuyla ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından ifadesi alındı.

Savcı Tuncay, Altan kardeşleri, "darbeye teşebbüs etmek, FETÖ'ye yardım yataklık ve FETÖ'nün propagandasını yapmak" suçlarından tutuklanması istemiyle nöbetçi İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

MEHMET ALTAN TUTUKLANDI, AĞABEYİ SERBEST

Nöbetçi hakimlik, Mehmet Altan'ın, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme ve terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Mahkeme, Ahmet Altan'ın ise "haftada bir gün evine en yakın güvenlik birimine imza verme" ve "yurt dışına çıkış yasağı" zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti.

Ahmet Altan'ın, mahkeme sorgusu sırasında hakime, "Benim hayatım darbelere karşı mücadeleyle geçti" dediği duyuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.