Ahmet Abakay: Güç Odakları Karşısında Bağımsız Olmalı

Ahmet Abakay: Güç Odakları Karşısında Bağımsız Olmalı

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, iktidarların medya egemenlik kurmak istemesinin çok eskilere dayandığını belirterek, "Oysa gazeteci, iktidar ve ekonomik güç odakları karşısında bağımsız olmalı." dedi.Çağdaş...

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay, iktidarların medya egemenlik kurmak istemesinin çok eskilere dayandığını belirterek, "Oysa gazeteci, iktidar ve ekonomik güç odakları karşısında bağımsız olmalı." dedi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi’nin Tepebaşı Belediyesi desteğinde düzenlediği ‘Devlet ve Medya İlişkileri’ konulu söyleşide konuşan Abakay, gazetecilere yönelik baskıların öldürmeye varan sonuçlara ulaştığını belirtti. Abakay, "Öldürülen gazetecilerin iki ortak özelliği var. Birincisi muhalif olmaları. İkincisi hiçbirinin katillerinin bulunamaması. Bulunsalar bile, asıl azmettiricilerin ortaya çıkarılamaması." dedi.

Bu iktidar döneminde cezaevlerinde yatan gazeteci sayısının 100’e ulaştığını, gazetecilere yönelik iktidardaki en yetkili kişilerin işi "Bunların maaşını sen veriyorsun kardeşim, niye bunlara bunları yazdırıyorsun" gibi tehditlere vardırdığını belirten Abakay, bir diğer temel sorunun da gazetecilik mesleğinde sendikal örgütlenmenin zayıflaması olduğunu vurguladı.

ÇGD Genel Başkanı Abakay, daha sonra söyleşiye katılanlara, ‘Hoşana’nın Son Sözü’ adlı kitabını imzaladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.