Ahlak ve maneviyata bağlı nesiller için çalışıyoruz

Ahlak ve maneviyata bağlı nesiller için çalışıyoruz

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) 2015-2016 Akademik Açılış Töreni ve Fahri Doktora Tevdii Programı gerçekleştirildi. Programda konuşan Rektör Şeker, “Ahlak ve maneviyatına bağlı nesiller için uğraşıyoruz” dedi.

NEÜ Köyceğiz Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen programa eski Bakan Hasan Celal Güzel, Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Vali Muammer Erol, NEÜ Rektörü Muzaffer Şeker, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Müftü Ali Akpınar, Ahmet Özhan, Sadrettin Özçimi, Ahmet Çalışır, Akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış programında konuşan Rektör Muzaffer Şeker, NEÜ olarak kuruluştan bu yana büyük aşamalar kaydedildiğine işaret ederek, “Bugün 30 bini aşan öğrenci ve 750 yabancı öğrenciye ulaştık. Üniversite’de emeği olan Ahmet Keleşoğlu’na Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi bozmasın. Atalarımız bu vatanı bize miras bıraktı. Biz onların yaptıklarını koruyup üzerine yenilerini koymamız lazım” dedi. Değerlerin yeni nesile aktarılmasında sorun yaşandığını belirten Şeker, şöyle konuştu: “Bu bize has bir sorun değil. Küreselleşmenin bir sonucu olarak, aileden, toplumdan uzaklaştıran bir sorunla karşı karşıyayız. Biz ahlak ve maneviyatına bağlı nesiller için uğraşıyoruz. Bu topraktaki şehit kanları bize güç veriyor.”

EĞİTİMİN TERBİYE TARAFI EKSİK

Milletvekili Hacı Özdemir ise yaptığı konuşmada talim terbiyenin isminin eğitim öğretim olarak değiştirildiğini fakat eğitim kısmının eksik kaldığını belirterek, “Eğitim öğretim sadece bilgi öğretmeye dönüştü. Terbiye tarafı eksik bırakılmış bir eğitim ile karşı karşıyayız” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de yaptığı konuşmada yeni akademik yılın hayırlı olması temennilerini ifade ederek, “10 sene önce ikinci bir üniversite olur mu diye konuşurken bugün 5 üniversite ve 130 bini aşkın öğrenciye sahibiz. Üniversitemizin ismini taşıyan rahmetli Erbakan Hocamız da bir bilim insanıydı. NEÜ en hızlı büyüyen üniversitelerin başında geliyor. Kuruluşunun yeni olması nedeniyle kampüs alanında sorunlar yaşanabiliyor fakat bunları çözmek için rektörümüzle iletişim halinde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İLK DERS GÜZEL’DEN

Protokol konuşmalarının ardından Türk tasavvuf musikisi ve Mevlevi kültürüne yapmış olduğu katkılardan dolayı Ahmet Özhan, Ahmet Çalışır ve Sadrettin Özçimi’ye, Türk tarihi ve Milli kültüre yapmış olduğu katkılardan dolayı Hasan Celal Güzel’e fahri doktora unvanı verildi. Fahri doktora almaya hak kazanıp vefat eden vefat eden Ahmet Hatipoğlu’nun fahri doktora beratı ise oğlu Emrah Hatipoğlu’na verildi. Programa katılamayan Niyazi Sayın’a ise fahri doktora unvanı daha sonra verilecek. Törenin ardından Akademik yılın ilk dersini vermek üzere kürsüye Hasan Celal Güzel geldi. Güzel’in konuşmasının ardından  Ahmet Özhan, Sadrettin özçimi ve Ahmet çalışır bir konser verdi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.