Ahilik Ülkemizin Ticari Ve Sosyal Dokusunun Temelidir

Ahilik Ülkemizin Ticari Ve Sosyal Dokusunun Temelidir

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz Ahilik Haftası nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Hiçyılmaz, "Anadolu kültürünün mirası Ahilik Sistemi, ülkemizin ticari ve sosyal dokusunun temellerini oluşturmaktadır."...

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz Ahilik Haftası nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Hiçyılmaz, "Anadolu kültürünün mirası Ahilik Sistemi, ülkemizin ticari ve sosyal dokusunun temellerini oluşturmaktadır." dedi.

Ahilik düzeninde, iş ve meslek ahlâkını mecburi kılan kurallar geliştirildiğini kaydeden Hiçyılmaz, "Ahilik, sosyal hayat kadar ekonomik hayatı da yönlendiren, günümüzde halen geçerliliğini koruyan, bugünün şartlarında bile birçok ülkede sağlanamamış adaletli, verimli ve son derece güzel bir sistemi Türk toplumuna kazandırmış bir kültürdür. Ahilik şımarıklığa, israfa, tembelliğe, hırsa ve bencilliğe karşıdır. Yani maddi zenginlik, manevi zenginlikle birlikte olmalıdır." diye konuştu.

Başkan Hiçyılmaz, "İyiyi, doğruyu, güzeli benimsemiş olan Ahilik kurumunu yeni nesillere aktarılması ve öğretilmesi amacıyla, her yıl kutladığımız Ahilik Haftasının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." açıklamasında bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.