Ahilik kültürü yaşatılıyor

Ahilik kültürü yaşatılıyor

KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, esnaf odalarında seçimleri demokratik bir ortamda geçtiğini belirterek, "Makamlar gelip geçici ama dostluk ve ticaret bitmez. Ahilik kültürünü yaşatmaya devam ediyoruz" dedi

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak ve Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar da hazır bulundu. Ziyarette konuşan KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, oda seçimlerinin demokratik bir ortamda da gerçekleştiğini söyledi.

MAKAMLAR GELİP GEÇİCİ

84 odada seçim olacağını ve bu ay sonuna kadar seçimlerin büyük bir kısmının tamamlanacağını kaydeden Karamercan, "Şu ana kadar 68 odamızda seçimler tamamlandı. Konya merkezden 10 kişi seçimi kaybetti. 10 arkadaşımız görev değişimi yaptı. Önceki seçimlerde 25-30 kişi değişirdi. Seçimler güzel birşey. Demokrasinin olduğu yerde mutlaka seçimler olacak. Yeni seçilen arkadaşları kutluyorum. Kazananlara tek tek gidiyoruz. Ahilik kültüründen gelen insanlarız. Böyle şeylere anlayışla bakmak lazım. Kazanan ve kaybeden birbirini tebrik etmeli. İnşallah ahilik kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz. Temennimiz esnafımız ve Konyamıza birşeyler vermek. Makamlar gelip geçicidir ama dostluk ve ticaret hiçbir zaman bitmez. İnşallah bu seçimlerden sonra da Konya Esnaf Odası seçimleri yapılacak. Seçimlerde şu ana kadar 3 isim aday. Seçimler 6 Mayıs'ta yani Hıdırellez günü yapılacak. Daha sonra federasyon seçimeleri akabinde TESK seçimleri okunacak" dedi.

ESNAF ÇÖZÜM BEKLİYOR

Konya'da ilk defa esnaf birliğinin AB Projesi yaptığını kaydeden Karamercan, "Ülkemizde yaşanan olaylardan dolayı projemiz onaylanmak üzere. Yenilenebilir enerji projesi yaptık. Almanya ve Macaristan'a gittik. Onlar da buraya geldi. Yeni projelerimiz de olacak. Daha güzel günler bizi bekliyor. Yeterki birlikte olalım" dedi. Esnafın sorunlarından da bahseden Karamercan, "Benzin ucuzlasın dedik. Benzin şu an ucuzladı. Bizim en çok istediğimiz şey. Su ucuzlasın. Belediyemiz suyu biraz özel tarife yaparsa esnafımız rahatlayacak. Esnafımızın 7 kalem harcaması var. İnşallah devlet yetkililerimiz sesimizi dinler ve sorunlarımıza çare bulur" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.