Sabit Horasan

Sabit Horasan

Ah hakem ah

Ah hakem ah

Hakem kararları maçın önüne geçti.

Bir başka deyişle, verdiği yanlış kararlarla  kendisini kaybeden hakem Alper Ulusoy maçı çığırından çıkardı. Sonuca direkt olarak etki yaptı. Sanırım 3-5 hafta maç alamaz, almamalı. Ama olan Atiker Konyaspor'un uçup giden  2 puanına oldu.

Bu sezon Süper ligde 10.  maçına çıkan İzmir bölgesi hakemi Alper Ulusoy, tek kelimeyle Konyaspor'un galibiyetini engelledi.  Beşiktaş'ı ise Fenerbahçe derbisi öncesi iki önemli futbolcusundan etti.

Bırakın Tolgay'ın eline çarpan, yine Pepenin topu çizgi üzerinden kafa ile çıkardığı anda eline çarpan pozisyona  penaltı vermeyi, hakem son dakikalarda oyuna girerek Konyaspor formasıyla ilk maçına çıkan Volkan Şen'in ceza alanı içerisinde düşürülmesine de seyirci kalarak net penaltıyı es geçti.

Hakem Ulusoy, Talişca ve Filipoviç'e ikinci sarı karttan kırmızı kart göstermeyerek yine hatalı kararlara imza attı.

Yazıktır, günahtır. Konyaspor bu maçı kazanmış olsaydı daha da rahatlayacak ve ligde kalma umutlarını da iyice  artıracaktı.

Ama ne yazı ki her iki takıma da psikolojik baskı uygulayan Bağlantıhakem Alper Ulusoy buna izin vermedi.,

Bir sözüm de Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş'e:

Şampiyonlar liginde yoluna devam eden siyah-beyazlı kulübün, ligde kaybettiği tüm puanlarda hataları ve yanlışları ile dikkat çeken Güneş, maçın ardından puan kaybetmenin verdiği hafıza kaybıyla olsa gerek Konyaspor teknik direktörü Mehmet Özdilek'e yaptığı hareket ve basın toplantısında bu konuda kendisine soru soran gazeteci arkadaşı kendisine yakışmayacak şekilde eleştirmesi hiç hoş değildi.  Şenol Güneş yaşına göre hareket etmeli. Daha ağır olmalı.

Hatta, İstanbul basınından bir kaç kendisini bilmez kişinin o gazeteci arkadaşı TSYD'ye şikayet etmeleri de hiç hoş değil. Siz önce kendi işinizi doğru yapacaksınız. Kendinize güveniyorsanız, korkmuyorsanız Şenol Güneş'i eleştireceksiniz ve doğruları bularak Beşiktaş'ın başarılı olması için çaba göstereceksiniz.

 

Bir yanda süper ligde bu sezon çok kötü bir ilk yarı geçirerek kendisini düşme hattında bulan, bunun sonucu da puan kaybetmeye tahammülü olmayan Konyaspor, diğer tarafta  kafası şampiyonlar liginde olan Beşiktaş vardı sahada,. Bu nedenle de zor bir maça çıktılar her iki takımda.

Karşılaşmanın başlarında Atiker Konyaspor daha kontrollü, topa daha çok hakim olan taraftı.

Ancak, 9. dakikadan sonra Beşiktaş topu yere indirerek etkili olmaya başladı. Bunun sonucu da Konyaspor kalesinde 4 net pozisyon ürettiler.

Beşiktaş, Konyaspor'un top kayıpları yaptığı ve hücumda etkili olamadığı anlarda kalesinde gördüğü şanssız golle yenik duruma düştü.

Ama, ilk yarının sonlarında topa yine daha çok hakim olan Kartallar, bir duran top organizasyonunda beraberliği yakalamasına karşın, hakem golü faul gerekçesiyle iptal etti. İlk 45 dakikada genelde, pozisyon üretmekte zorlanan  Konyaspor'un kazanma isteğinden uzak olduğunu söyleyebiliriz.

İkinci yarıya Fofana'yı oyuna alarak daha etkili başlayan Atiker Konyaspor ardı ardına pozisyonlar buldu. Beklenen golde 60. dakikada Jahoviç'ten geldi.

Bu da bize, maç ve fizik eksikliği bulunan Eto'o'nun çok koşmadan oynasa da bu golde olduğu gibi daha çok asist yapması gerektiğini bir kez daha gösterdi. Eto'o'dan beklenen bu. Şayet, Jahoviç ceza alanı içerisinde topla ne kadar çok buluşturulursa gol atma şansı da o kadar artar.

Golden sonra Beşiktaş'ın agresif ve baskılı oyunu vardı.

Yine de mücadeleyi bırakmayan Konyaspor 83. dakikada net bir pozisyondan yararlanamazken, son dakikada da Volkan'ın düşürülmesiyle net bir penaltısı verilmeyerek galibiyeti ne yazık ki engellenen taraf oldu.

Sonuç: 1  puan Konyaspor için iyi denebilir, ama galibiyeti kaçıran taraf olduğu gerçeği de ne yazık ki çok üzücü.   

Atiker Konyaspor ligde kalan haftalarda sıkıntılı günler yaşamaya devam ederse hakem Ulusoy bunun sorumluluğundan vicdanen nasıl kurtulacak bilemiyorum.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR