Adem Turan

Adem Turan

Ağustos ayı gibi ekonomimiz de sıcak geçiyor

Ağustos ayı gibi ekonomimiz de sıcak geçiyor

Temmuz ayında başlayan sıcaklık Ağustos ayında da devam ediyor. Elbette sıcaklığa da ihtiyacımız var. Bunun çaresi de mümkün, kapı pencere açarsınız olmadı, klima çalıştırır, duş alırsınız  bir şekilde çözülür.

Ancak gelin görün ki, doların ateşi bir türlü düşmüyor, düşürülemiyor. Elbette bunun birçok nedeni var. İyi analiz edilir ve istenilirse onun da ateşi düşer. Aksi takdir de ekonomi can çekişiyor, işler iyiye gitmiyor.

Türkiye ihracatçılar Meclisi Başkanı, Son 12 aylık ihracat rakamı 163 milyar dolar olarak gerçekleştiğini ve yine Temmuz ayında ihracatı yüzde 11,8 artışla 14,1 milyar dolar olması rekor olarak açıkladı.

Elbette döviz fiyatları yüksek olursa ihracat yapmak daha kolaylaşır. Yabancılar için maliyeti düşük olacağından bizim ürünleri daha ucuza ithal etmiş olurlar.

Genel piyasalardan anlaşılacağı gibi, dövize acil çözüm bulmak zorundayız. Hükümet yetkilileri hızlı adım atmalı, vatandaşlar da dövizi yatırım aracı olarak görmeyip, söz konusu birikimlerini başka alanlarda değerlendirmeliler.

Aksi takdirde insanların gayret ve çalışmaları heba olacak, bu spekülasyondan ABD karlı çıkmış olacaktır.

Bundan dolayıdır ki, hepimiz sorumlu olup, üzerimize düşeni yerine getirme mecburiyeti vardır.

İnsanları derinden üzen diğer bir konuda, insanlıktan nasibini almayan teröristlerin şehit ettiği asker eşi ve kızı. Mekanları cennet olsun. Allah yakınlarına sabr-ı cemil versin, tekrarını yaşatmasın diye hep birlikte dua ediyoruz.

Cumanız mübarek olsun. Allah'a emanet olunuz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR