Agü, Taş Restorasyonu Eğitimini Canlandıracak

Agü, Taş Restorasyonu Eğitimini Canlandıracak

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Hayat Boyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi (HAYMER), “Mimar Sinan'ın İzinde: Restorasyon ve Taş İşçiliği Eğitimini Geliştirme” adlı proje ile Kayseri’de taş eğitimini canlandıracak.Avrupa Birliği...

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Hayat Boyu Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi (HAYMER), “Mimar Sinan'ın İzinde: Restorasyon ve Taş İşçiliği Eğitimini Geliştirme” adlı proje ile Kayseri’de taş eğitimini canlandıracak.

Avrupa Birliği fonlarıyla desteklenen projenin imza töreni, AGÜ ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nda yapıldı. Proje ile Kayseri’de taş restorasyonunda uygulanan eğitimin farklılaştırılması amaçlanıyor. Proje, “Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Hibe Programı” çerçevesinde, binin üzerindeki başvuru arasından seçilen 77 projeden biri olarak, Avrupa Birliği fonları ile yüzde 90 oranında hibe desteğine hak kazandı.

Proje imza töreninde konuşan AGÜ HAYMER Müdürü Doç. Dr. Mustafa Öz de Kayseri’nin Mimar Sinan gibi bir dahiyi yetiştirdiğini belirterek, “Eski taş eserlerin restorasyonunda yetişmiş eleman temininde çeşitli zorluklar yaşanmaktadır. Bu durum restorasyon işlemlerinin uzamasının yanı sıra, ehil olmayan ellerde kültür mirasımızın zarar görmesi gibi çok olumsuz sonuçlara da yol açabilmektedir” diye konuştu.

Üçüncü nesil bir devlet üniversitesi olan AGÜ için üniversitenin 3. boyutu olan toplumsal faydanın önemli olduğuna da dikkat çeken Öz, “Projemizin hem Kayseri’deki eski taş eserlerin restorasyonundaki zorlukların giderilmesi, hem de dünya kültür mirasına sahip çıkılması açısından oldukça faydalı olacağını düşünüyorum” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.