Ağralı: Oynanan oyun büyük

Ağralı: Oynanan oyun büyük

Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı, “Bağımsızlık ve istiklal mücadelesi veriyoruz. Geri adım atmayacağız. Oynanan oyun büyük. Bu coğrafyada yaşamak kolay değil. Birlikteliğimizi atılan bombalarla veya darbe girişimiyle baltalamak istiyorlar” dedi

RÖPORTAJ: EMRE ÖZGÜL

PROVAKOSYONA GELMEYİN

Şırnak'tan sorumlu AK Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı, 15 Temmuz askeri darbe girişimi ve sonrasında yaşanan terör saldırıları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Askeri darbe girişiminden sonra başarısız olduğunu ve darbecilerin yeni yollar deneyerek ülkenin geleceğine zarar vermek istediğini dile getiren Ağralı, “Şimdi Türk-Kürt, Alevi-Sunni söylemleri ile bizi birbirimize düşürmek istiyorlar. Provokasyona gelmeyeceğiz” diye konuştu.

HENDEK SİYASETİ TEPKİ ÇEKTİ

Artan terör saldırılarını lanetleyen ve PKK'nın kendini Kürt halkının temsilcisi olarak görmesine karşı çıkan Abdullah Ağralı, “PKK, hendek ve çukur siyasetinde, bölge halkı tarafından beklemediği büyüklükte bir tepki ile karşı karşıya kaldı. PKK, Kürtleri ve çocukları öldürüyor. Onlar hiçbir Kürt vatandaşın sözcüsü ve hak arayıcısı olamaz. Kürt sorunu yok, Kürtlerin PKK sorunu var” şeklinde konuştu.

KÜRTLERİN PKK SORUNU VAR

**1 Kasım seçimlerinden sonra Şırnak için görevlendirildiniz. Bölgeyi yakından tanıyorsunuz. Bölge ile ilgili gözlemleriniz ne oldu?

-Bu görev, benim için büyük bir önem arz ediyordu. Görev aldığım ilk andan itibaren bölge ile sıcak bir temas halindeyiz. Bölgenin ciddi sorunları vardı. Bu sorunların başında şüphesiz ilk sırada PKK,  yer alıyor. Kürt sorunu yok, Kürtlerin PKK sorunu var. Bu, çok önemli bir çizgi ve öncelikle bilinmesi gereken şey. Kürt halkı, yanlış tanınmasın. Onlar darbeye de destek vermediler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dışarıya çıkın uyarısından sonra, onlar da demokrasi nöbeti tutmaya başladı. Silopi'de 7 Ağustos günü çok anlamlı şeyler yaşandı. 81 ilde gerçekleştirilen demokrasi mitingi, yaklaşık 8 bin kişinin katılımıyla Silopi'de de yapıldı. Vatandaşlarımız terörden korkmayarak ve ilk kez yüzleri açık bir şekilde 43 derece sıcaklığın altında, Türk bayrağını dalgalandırmanın onur ve şerefini yaşadılar. Bu mesele, hak arama meselesi değil. Örgüt, kesinlikle Kürtleri temsil etmiyor. Patlamalarda öldürülenlerin çoğunluğunu Kürt vatandaşlarımız oluşturuyor. Bölge, geçmişe göre artık daha çok bilinçlendi. İnsanımız doğruyu yanlışı şimdi daha iyi ayırt edebiliyor. Milli iradesine artık sahip çıkıyor.

HEPSİNİN AKIL HOCASI AYNI

**15 Temmuz askeri darbe girişimi ardından Van, Bitlis, Elazığ, Gaziantep, Tunceli'de ardı ardına patlamalar ve saldırılar oldu. Artan terör saldırıları hakkında neler söylemek istersiniz?

-PKK, IŞİD, FETÖ bunların hepsinin akıl hocası bir. Amaç coğrafyamızı Suriye ve Irak gibi bir hale düşürmek. Hendek çukurları darbe için açılmış. Askeri birliklerin başındaki komutanlar başarısız darbe girişiminden sonra hep tutuklandı. Bunların ülkemiz üzerinde çok büyük bir emelleri var. Aslına bakılacak olursa olayların büyük çoğunluğu Gezi Olayları ile başladı. Ardından 17-25 Aralık yargı darbesi yapıldı. Daha sonra 6-7 Ekim olayları yaşandı. En son işbirlikçiler, 15 Temmuz gecesi, milletin verdiği paralar ile alınan tankları, milletin üzerine sürdü. Halkımızın üzerine ateş açıldı. Milletimiz dik ve kararlı bir duruşla darbe girişimini bastırmayı başardı. Milli iradeye günlerce tutulan demokrasi nöbetleri ile sahip çıkıldı. İşbirlikçi terör örgütleri kadar bütün dünya da bizim gücümüzü anladı. Bu, örgütleri rahatsız etti. 15 Temmuz gecesinden sonra kısa bir süre susan PKK, darbe girişiminin başarısız olmasından sonra yine faaliyete geçti. Bunlar, zamana göre hareket ediyorlar. Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak istiyorlar. Güçlenmemizi hiç istemiyorlar. Kardeşliğin şehri Elazığ ve Gaziantep'te de saldırılar düzenlendi. Ben özellikle bu iki şehre yapılan saldırıları daha  önemli görüyorum. Evet, kayıplar veriyoruz. Van, Bitlis, Tunceli, Şırnak, Hakkari ve birçok şehrimizde kayıplarımızın sayısı artıyor. Ama bu günlerde geçecek. Darbe girişimini püskürttüğümüz gibi, zayıf bir duruma düşmüş PKK'nın da üstesinden geleceğiz.

DÜŞMANIMIZ BELLİ ZAAFİYET İÇERİDE

**Yaşanan olaylarda muhalefet partilerinin duruşunu nasıl buluyorsunuz?

-15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine karşı tek vücut olmayı başardık. İktidar partisi ve muhalefet partileri, söz konusu vatansa gerisi teferruattır anlayışıyla hareket etti. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendilerine yakışan davranışı sergiledi. “Yenikapı Mitingi” bu anlamda ülkemiz için bir milattır. Gaziantep'te yaşanan olaydan sonra Halkların Demokrat Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın siyasi partilere yaptığı çağrıyı samimi bulmuyorum. Provokasyon yaptı. Elazığ'daki, Van'daki patlamada böyle bir çağrıda bulunmayan birinin Gaziantep'teki patlamanın ardından kışkırtıcı yorumlarda bulunması kesinlikle yanlış.  HDP de terörden besleniyor.

OYNANAN OYUN BÜYÜK

**Yaşanacak olası  provakatif eylemlere karşı vatandaşımıza neler söylemek istersiniz?

-Oynanan oyun büyük. Dikkatli ve uyanık olmalıyız. Bu coğrafyada yaşamak sanıldığı kadar kolay değil. Birlikteliğimizi atılan bombalarla veya girişimlerle baltalamak istiyorlar. Bunların ne dini ne imanı ne de vicdanı var. Bu kavga devam edecek.

FETÖ'CÜ AK PARTİ  MİLLETVEKİLİ YOK

**Bazı kesimler tarafından AK Parti'nin içinde hala FETÖ'cü milletvekillerinin olduğu dillendiriliyor. Partide paralelci milletvekili var mı? Bu konuda neler söylemek istersiniz?

-AK Parti'de milletvekili seçimi yapılırken çok titiz bir çalışma ve inceleme yapılıyor. Milletvekili olmak için partimizin zaten belli başlı kriterleri var. Benim bildiğim kadarıyla partinin içinde FETÖ mensubu milletvekili yok. Parti olarak bu konudaki tavrımız zaten net. Diğer partilerden sızma olma ihtimali de yüksek. Zaten paralel yapı ağzıyla konuşan vekillere rastlamak mümkün. MHP ve CHP'nin yine bu konudaki duruşunu da tebrik etmek lazım. Milletvekilleri arasında olmaması alt kademelerde olmayacağı anlamına gelmez.

DR. ABDULLAH AĞRALI KİMDİR?

1969 yılında Kulu'da dünyaya geldi. 1987 yılında İstanbul Fatih Vatan Lisesi'nden mezun oldu. Aynı yıl Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Üniversite yıllarında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev aldı. 1994 yılında Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Ağralı'nın asıl mesleği doktorluk. 2010'da AK Parti İl Başkan Yardımcılığı görevine gelen Dr. Abdullah Ağralı, Tanıtım Medya Başkanlığı ve Ekonomi İsleri Başkanlığı görevlerinde bulundu. 11 Ocak 2011'de AK Parti Konya Milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa eden Dr. Abdullah Ağralı, evli ve dört çocuk sahibi. Ağralı, 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri'nde  AK Parti'den Konya milletvekili seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum