AGD'nin yaz etkinlikleri başlıyor

AGD'nin yaz etkinlikleri başlıyor

AGD “Yaz Etkinlikleri” programını 50 farklı noktada ve 2 bin öğrenci ile başlatacak. Teşkilat Başkanı M. Esat Ergener, program hakkında bilgiler vererek, bu yılda kapsamlı bir etkinliğe imza atacaklarını belirtti

9 Haziran itibari ile 2016 – 2017 eğitim öğretim yılının sonuna gelindiğini söyleyen Ergener, her sene olduğu gibi bu sene de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) olarak, okullarını bitirmiş olan gençlerin yaz tatillerini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirebilmeleri adına, bu sene de öğrenciler için program hazırladıklarını ifade etti. Ergener, 'Bir milletin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil; İmanlı ve İnançlı evlatlarıdır' diyerek gençlere verdiği önemi bizlere yılar öncesinden gösteren rahmetli Necmettin Erbakan hocamızın direktifleriyle bundan 11 sene önce başlatılmış olan yaz etkinliklerimiz, geçtiğimiz sene ilimizde yoğun katılım ile gerçekleştirilmişti. AGD olarak öncülüğünü yaptığımız sayısız projelerimizden biri olan Yaz Etkinliklerimizde, ülke genelinde her geçen yıl büyük bir teveccüh artışı ile karşılaşmakta ve yüzbinleri geçen sayıda öğrencilerimize hizmet vermekteyiz” dedi.

ÖĞRENCİLERİ BİRÇOK HEDİYE BEKLİYOR

Programın sosyal kültürel ve dini yönlerinin olacağına da dikkat çeken Ergener, sene içerisinde yorulmuş, yazın tatil yapmayı planlayan öğrenciler için hem tatil yapmalarını sağlayacak hem de Kuran-ı Kerim ve Temel Dini eğitimlerini sağlayacak yaz etkinlikleri programına tüm öğrencileri beklediklerini dile getirdi. Ergener, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kuran-ı Kerim dersinin yanı sıra, İlmihal İtikat, Siyer, Peygamberler Tarihi, İslam Coğrafyası, Müslüman Şahsiyetler gibi derslerin yanı sıra; yaz tatilini iple çeken öğrencilerimizi 'Eğlenerek Öğrenme' yolunu açabilmek adına yaptığımız sosyal faaliyetler ile dinimizi güzel bir şekilde gençlerimize öğretmeye çalışmaktayız. 9 – 16 yaş arası erkek bayan bütün gençlerimiz için hazırladığımız Yaz Etkinliklerimizde, Yüzme, Go-Kart, Ata Binme, Sinema, Halı Saha, Satranç, Voleybol, Basketbol, Masa Tenisi, Söyleşiler, Geziler, Piknikler vs ile gençlerimizin sosyal alanda da faal olarak sıkılmadan eğitim görmelerini amaçlamaktayız. Ayrıca yaz etkinlikleri içerisinde Kuran-ı Kerim’i güzel okuma, güzel ezan okuma, 40 hadis ezberleme, Esma-ül Hüsna ezberleme, Temel Dini Bilgiler deneme sınavı gibi yarışmalarla, Konya genelinde eğitim gören bütün öğrencilerimiz tatlı bir rekabete sokularak, yarışma neticesinde dereceye giren kardeşlerimize 11 Temmuz günü yapılacak olan YAZ-ET ŞÖLENİ’nde bisiklet, Tablet PC, netbook gibi birçok sürpriz hediyeler beklemektedir.”

ERGENER VELİLERE SESLENDİ

Yatılı ve gündüzlü şekilde yapılacak olan Yaz etkinliklerinin, yatılı kurs için 6 hafta, gündüzlü yazet için de 7 hafta süreceğini konuşmasına ekleyen Ergener, etkinliklerin Ramazan bayramından sonra, 3 Temmuz'da başlayacağının altını çizdi. “Kursumuz, sonrasında isteyen öğrencilerimize özel planladığımız deniz kenarı çadır kampı programımızla nihayete erecektir” diyen Ergener, “Anadolu Gençlik Derneğimizin yaz etkinliklerinin en büyük farklarından biri olan, yaz etkinliklerimize katılan öğrencilerimizi kış döneminde de takip etmemizi sağlayan okuma gruplarımız ve kış etkinliklerimizdir. Yaz etkinliklerine katılmış olan ve kışın da bizimle beraber eğitim görmek isteyen öğrencilerimiz, kursun nihayetinde öğretmenlerine başvurarak okuma gruplarına başvurabilirler. Bu sayede, yazın öğrenmiş oldukları bilgileri kışın da unutmamış olacaklardır. Buradan ailelere sesleniyoruz, diyoruz ki, getirin çocuklarınızı bize Anadolu gençliğe teslim edin, öğrencilerimiz hem öğrensinler, hem eğlensinler hem de gelecekte bu millete faydalı olacak nesiller haline gelsinler. Yaz etkinliklerimize kayıt için velilerimiz 353 2324 arayarak dernek merkezimizle irtibata geçebilirler. Bütün velilerimize ve öğrencilerimize şimdiden Kuran ve Din Eğitiminde başarılar dileyerek yaz tatillerini en iyi şekilde geçirmelerini temenni ediyorum” açıklamalarında bulundu.            

EMRE ÖZGÜL                                                               

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.